Esed'in tanklarından tabur kurdular

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilk defa, Esed rejiminin kullanmadığı ve paslanmış tankları tekrar kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2013 17:14 GÜNCELLEME 06.02.2013 17:14 Kıbrıs
Esed'in tanklarından tabur kurdular
Esed'in tanklarından tabur kurdular

ÖSO, Halep'te ele geçirdikleri Halep Askeri Piyade Okulu'nda bulunan ve paslanmış tankları yeniden kullanılabilir hale getirmeye çalışıyor. ÖSO, Esed rejimine ait çok sayıda tank ve aracın bulunduğu piyade okulunun ele geçirilmesi ve girilen savaşların çapının büyümesiyle birlikte bir tank taburu kurmaya karar verdiğini açıkladı.

ÖSO Tevhid Tugayı Komutanlarından Ebu Furat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları tank taburuyla ''olayların başlangıcından bu yana ele geçirdikleri tankları toplamayı ve Esed güçlerine karşı daha güçlü konuma gelmeyi amaçladıklarını'' belirtti.

Kullanılmadığı için paslanan tank ve araçların tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için çabaladıklarını anlatan Ebu Furat, muhaliflere katılan Suriyeli askeri uzmanların, bu tankların savaşlarda kullanılabilir hale gelmesinde katkıları olduğunu da kaydetti.

Ebu Furat ayrıca, "bir zamanlar silah arkadaşımız olan 170 üst düzey subayı kendi saflarımıza çekmeyi başardık. Bu subaylar, Halep Askeri Piyade Okulu'nun ele geçirilmesinde önemli pay sahibidirler'' dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR