Postacılardan köy okullarına kütüphane desteği
ALİ GÜNEŞ - PTT çalışanları, kurdukları dernek vasıtasıyla çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olmak üzere köy okullarında kütüphane oluşturuyor.
ABONE OL"Bak postacı geliyor, selam veriyor. Herkes ona bakıyor, merak ediyor" dizeleriyle şarkılara konu olan postacılar, sadece mektup götürüp, kargo taşımıyor, görevleri dolayısıyla ulaştıkları köylerde sosyal faaliyetler de yerine getiriyor.
PTT Çalışanları Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelen çalışanlar, eğitim seferberliğine katkı sunmak amacıyla ihtiyaç sahibi köy okullarına kütüphane kurarak çocukları kitapla tanıştırıyor. Kurdukları kütüphanelere şehitlerin isimlerini vererek hatıralarının yaşatılmasına da vesile olan dernek üyeleri, kütüphane sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tolga Tokluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır Türkiye'nin farklı illerindeki PTT şubelerinde çalıştığını, Kaman'daki şubede memur olarak görevine devam ettiğini söyledi.
Yaklaşık 4 yıl önce çalışanlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak üzere PTT Çalışanları Dayanışma Derneğini kurduklarını belirten Tokluoğlu, merkezi Samsun'da olan derneğin eğitim yardımları başta olmak üzere sosyal alanlarda faaliyet yürüttüğünü vurguladı.
Tokluoğlu, "Dernek vasıtasıyla PTT çalışanlarına yönelik geziler, tiyatrolar, etkinlikler yaptık. PTT çalışanları dışında da eğitim faaliyetleriyle ilgileniyoruz. Derneğimizin kuruluş amacı PTT çalışanları için sosyal aktiviteler yapmak, dışarıya karşı da elimizden geldiği kadar özellikle eğitim alanında hizmet götürmek." dedi.
- Kütüphanelere şehitlerin isimleri verildi
Bunların yanı sıra aralarında topladıkları paralarla başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere çocuk kütüphaneleri kurduklarını dile getiren Tokluoğlu, şöyle devam etti:
"Derneğin çalışmaları kapsamında doğu illerimiz başta olmak üzere köy okullarına 10-11 kütüphane kurduk. Bunların içinde Iğdır, Şırnak, Cizre, İdil, Gaziantep, Konya, Zonguldak gibi illerdeki ihtiyaç sahibi köy okulları var. Sadece kütüphane kurmakla kalmasın bir anlamı olsun istedik. Her bir kütüphaneyi bir şehidimizin adıyla oluşturduk. Kurduğumuz kütüphanelere şehitlerin isimlerini vererek onları ölümsüzleştirmeye gayret ediyoruz. Kütüphanelere şehitlerimizin resimlerini ve öz geçmişlerini astık. Hem ihtiyaç sahibi okullarımızın ihtiyacı giderilsin hem de bu çocuklarımız o şehitlerimizi tanısınlar istedik."
Öğrencilere de katkı yaptıklarını anlatan Tokluoğlu, şunları kaydetti:
"Her yıl yaklaşık 100 ihtiyaç sahibi öğrenciye eğitim ve malzeme desteği sağlıyoruz. Kocaeli ve Kırşehir’de kardeşlik köprüsü kurmak adına belirlediğimiz iki ilköğretim okulunu kardeş olarak ilan ettik ve birbirlerine yeni yıl için kartpostal ve kitap göndermelerini sağladık. Bu sayede hem kardeşlik duygusu ile paylaşmayı hem de tanımadıkları kişiler ile iletişim kurmalarını sağlıyoruz."