Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Arkeoloji ve Tarih kategorisinde Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar adlı kitabı yayımladı.
ABONE OLReading Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve Arkeoloji Profesörü Steven Mithen’in kaleme aldığı kitap, Ebru Kılıç tarafından Türkçeye kazandırıldı. Kitapta su krizi tarihsel bir perspektif ile ele alınıyor.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan, Reading Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve Arkeoloji Profesörü Steven Mithen’in tarafından yazılan Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar kitabı raflardaki yerini aldı. Arkeoloji ve Tarih kategorilerinde çıkan kitabın çevirisi Ebru Kılıç tarafından yapıldı.
Gezegenimiz küresel bir su kriziyle karşı karşıya. Bilim insanları, tatlı su kaynaklarındaki tükenişin 2050’de dünya nüfusunun yüzde 75’ini etkiler hale geleceğini öngörüyor. Sınır tanımayan bir kentleşme, doğanın tahrip edilmesi ve iklim değişikliği bu krizin başlıca körükleyicileri. Steven Mithen, yaşadığımız su krizini Susuzluk’ta tarihsel bir perspektif sunarak ele alıyor.
Neolitik Devrim’den bu yana su, bir meta ve ekonomik güç kaynağı olarak görülmüştür. Tarih birbirinden iddialı su yönetim projeleri ve hidrolik mühendisliği örnekleriyle doludur. Mithen, okuru zamanlar arasında bir yolculuğa çıkarıyor: Tarımsal sulamadaki başarılarıyla uygarlık haline gelen Sümerlerden çölün ortasında bir vaha yaratan Nebatilere, sifonlu tuvaletin mucidi Minoslulardan Roma İmparatorluğu’nun hamamlarına, Konstantinopolis’in şehirlerarası sukemerlerinden Çin’in su kanallarına dünyanın dört bir yanına uzanan Susuzluk, geçmişin deneyimlerini geleceğe yol göstermek üzere bir araya getiren kapsamlı bir kitap niteliği taşıyor.
Susuzluk: Antik Dünyada Su ve İktidar
ISBN: 978-605-9389-29-7
Barkod: 9786059389297
Ürün Sırası: 111
Ana Kategori: Arkeoloji, Tarih
Ebat: 16,5 x 24 cm
Sayfa Sayısı: 344
Kapak Türü: Karton Kapak