'İsrail çatırdamaya başlayacak'

Kitapları 500 bini aşkın kişi tarafından okunan ve ilgiyle takip edilen gazeteci-yazar Mehmet Ali Bulut düzenlediği basın toplantısında İsrail’in 2023-2024 yıllarında çatırdamaya başlayacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2019 23:06 GÜNCELLEME 29.01.2019 23:08 KİTAP
'İsrail çatırdamaya başlayacak'
'İsrail çatırdamaya başlayacak'

33 yıl biriktirdikten sonra yazmaya başladığı ancak bilgisayarında biriktirdiği bilgilerin çalındığı ve 4 yılda ancak yayına hazırladığı ‘Tanrının Halkı’nın Allah İle Başı Dertte / İsrail Nereye Koşuyor? adlı yeni kitabında Mehmet Ali Bulut bu iddiasını tamamen Kur’an’daki İsra Suresi’nin ilk sekiz ayetine dayandırdı.




Ayrıca yıllar önce okuduğu Tevrat'ta onların akıbetlerine dair bir işaret var mı diye bu kez bu konu ışığında tematik bir gözle incelemede elde ettiği sonuçlarla teyit etti. Ve gördü ki bu kavmin cezalandırılacağına dair işaret ve ihtarlar sandığımızdan da çoktu. Hem de en ağır ifadelerle tekrarlanıyordu. Tevrat (özellikle de Tanah ve Talmut), ısrarla bu toprakların Yahudilere ait olduğu tezini işliyordu. Ama aynı zamanda onların bu topraklardan sürüleceklerini, bu toprakların onlara haram kılınacağını ve ne zaman Kudüs'e el atsalar başlarına bir bela geleceğini de haber veriyordu!

Köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın da ilgiyle takip ettiği basın toplantısında yazar

Mehmet Ali Bulut özetle şöyle konuştu:
“Hz. Süleyman'ın vefatı ve ardından İsrail devletinin kendi içinde bölünüp ikiye ayrılması, sonra her iki devletin de yıkılıp halkının sürgün edilmesi dönemi Birinci Fesadın Cezalandırılması Dönemi’dir. Bu ilk fesadın İsrailoğullarını sürüklediği akıbet, Diaspora Dönemi oldu. Diaspora döneminin son yarısı, yani Amerika devletinin kurulmasından 1948'de İsrail devletinin tanınması zamanına kadar devam eden süreç ise İlahî Yardım ve Rövanş Dönemi’dir. İsrail'in kurulmasıyla beraber, başlayan ve el'an devam eden süreç, İkinci Fesat Dönemi’dir. Bu dönemde İslam halkları hiçbir kutsalı ellerinde tutacak kadar ne mü'min ne Müslüman olabiliyorlar. Ne zaman yeniden iman etmeyi ve birlik olmayı başarırlarsa o zaman bu toprakların tekrardan gerçek varisi (efendisi) olurlar!
Bu gerçeği anlayınca, bildim neden bu kadar Müslüman bir avuç Yahudi ile baş edemiyor. Çünkü Yahudiler şu an zalim de olsalar şimdilik kendi davalarında samimiler. Ancak yaptıkları zulmün de kendilerine yansıyacak bir faturası elbette olacak… Ne diyor ayet! "Barışçı yolu dener ve iyilik yaparsanız bu, size iyilik olarak dönecek, aksi takdirde size takdir edilmiş felaketten kendinizi kurtaramayacaksınız, beşerin başına kıyamet kopmasına da sebep olacaksınız!"



Bu halkın idaresini ele geçirmiş olan ve sadece insanlıktan öç alma hırslarına hizmet eden yöneticileri, İşaya'nın da açıkça vurgu yaptığı gibi, doğru yolda yürümelerine mani oluyor. O yüzden de bu halkın Allah ile başı dertte diye düşündüm. Zira yöneticileri onların ikazları duymalarına fırsat vermiyor. Bu da ilahî bir beladır. Zira Allah ancak helak etmek istediği kavmin başına bu tür idareciler verir. Bu gerekçe ile sonunda kitaba "Tanrının Halkı'nın Allah ile Başı Dertte" ismini vermeyi uygun gördüm.

1948'de kurulmuş ve toplam zamanı 76 yıl olacak şu iktidar dönemlerini de birincide olduğu gibi fesat ile sürdürürlerse, tahmini olarak 2023-2024 tarihlerinden itibaren İsrail'in içi kaynamaya başlayacak. Çünkü 76 yıl sürmüş ilk iktidarları döneminde de daha Hz. Süleyman hayatta iken birbirlerine girmişler ve Hz. Süleyman'ın cenazesi kalkmadan ülkede isyanlar ve başkaldırılar alıp başını gitmişti. Sonra da parçalanıp birbirlerini yemişler, ardından da Asur, Babil ve Selefkos ve Romalılara yem olmuşlardı.
Artık hep birlikte bekleyecek ve göreceğiz, akıbet nereye varacak?” dedi.



‘Tanrının Halkı’nın Allah İle Başı Dertte / İsrail Nereye Koşuyor?, Mehmet Ali Bulut, Hayat Yayınları

 

 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın yahudi arkadaşı var ve onun için yahudi diye bahsediyor :D
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet ali bulut diyorsa inanırım arkadaş..
    Cevapla
  • okur 5 yıl önce Şikayet Et
    Kitap tanıtımı için başka mevzu mu kalmadı?..
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu abarttığınız bu milletin nerdeyse 2000 yıldır bir devleti bile yoktu. Asalak bir kavim. Bende öyle kehanetler filan olayına karşıyım. Biz Müslüman olarak yeter ki bu amaç etrafında birlik olalım ABD, İsrail dün düz ederiz evelallah.
    Cevapla
  • Iran. 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi En cok Pers Kiralindan korkar.Ayrica Turkten.Cozum. Iran. TURKIYE BARIS.DOST OL. EVVELA.SONRA BAKAR MILLETIMIZ. YAHUDININ ICABINA.Cozum bu. Kararim umarim Rabbimiz bizi yaniltmaz.Cok calismaliyiz cok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR