Sinan Canan'ın kitabı 'İFA: İlişkiler ve Stres' yayınlandı

Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Sinan Canan, Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler, Değişen Beynim ve Unutulacak Şeyler kitaplarının ardından insan doğasının gizemli ve merak edilen yanlarını İnsanın Fabrika Ayarları Serisi ile okuyucularının beğenisine sunmaya devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 13:38 GÜNCELLEME 08.02.2020 13:38 KİTAP
Sinan Canan'ın kitabı 'İFA: İlişkiler ve Stres' yayınlandı
Sinan Canan'ın kitabı 'İFA: İlişkiler ve Stres' yayınlandı

Biyolojik bedenimiz ile evrenin çatışmalarını, insan zihninin sınırlarını ve sınırsızlıklarını, yaşam döngüsünde insanın kırılma noktalarını okuyucuları ile paylaşmaya devam eden Sinan Canan, “İFA -İlişkiler ve Stres-” ile bilimsel tartışmalara yeni bir perspektif sunuyor.

 

Tuti Kitap etiketiyle raflarda yerini alan, İnsanın Fabrika Ayarları -İlişkiler ve Stres- İFA üçlemesinin birinci kitabı Beden’in ardından gelen ‘İlişkiler ve Stres’ bir bütün olarak insanlığın gereklerini İFA edebilmek için, bilimsel gerçeklere farklı bir çerçeve öneriyor. En büyük insanî dertlerimizin başında kendimizi anlamak geliyor. Binlerce yıldır aslında en temel uğraşımız bu. Kısacası, farklı olduğumuzun farkındayız ama neden böyle olduğumuzu anlayabildiğimizi söylemek, en azından bu satırların yazıldığı 21. yüzyıl başlarında pek mümkün değil. İnsanın Fabrika Ayarları, buradan yola çıkarak kendinizi başka bir bakış açısından bir kez daha anlamaya davet ediyor.

Hepimiz “daha doğru yaşamaya” çalışıyoruz. Sürekli öğrenme peşindeyiz ama gittikçe genişleyen bilgi havuzundan çoğu zaman doğruları seçemiyoruz. İnsan Bilmeye Nasıl Başladı? Olumlu ve Zengin Sosyal İlişkiler Nasıl Olmalı? Neden Yalnız Olmuyor? İyilik Yapmak Niye İyidir? Sosyal Medyaya Neden Bayılıyoruz? Düşük Stresli Bir Yaşam Mümkün müdür? Prof. Dr. Canan serinin bu ikinci kitabı İlişkiler ve Stres’ te bu ve benzeri soruların bilimsel yanıtlarını paylaşıyor.

 

Bu seride, hem bilimsel olarak insana dair bildiklerimizi, hem de kadim bilgeliğimizden gelen deneyimleri yan yana koymaya çalışarak, insanın “aslında nasıl bir şey olduğuna” dair bir portre çizmeyi deneyeceğini belirten Prof. Dr. Canan: “Temelde biyolojik bedenimiz üzerinden ilerleyecek “İnsanın Fabrika Ayarları” anlatısının esas amacı, hangi alanda çalışırsa çalışsın, insanla ilgili yeni bilgi ve düşüncelere ulaşmak isteyenlere biraz olsun ilham verebilmektir. Ama daha önemli bir hedefim, eğer mümkün olursa, okuyan herkesin kendisi, hayatı, sağlığı ve zihinsel dünyası ile ilgili farklı bir bakış açısını bir ucundan yakalama cesaretini hissetmesidir.” diyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR