Ruha dokunan insan öyküleri

‘Ruha Dokunan Patiler’le dikkat çeken Çetin Oranlı’nın beşinci kitabı ‘Ruha Dokunan İnsan Öyküleri’ yayımlanarak, kitapçılarda ve kitap sitelerinde satışa çıktı. Hayykitap Yayınları’dan çıkan kitapta, 12 öykü yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 17:19 GÜNCELLEME 17.06.2020 17:44 KİTAP
Ruha dokunan insan öyküleri
Ruha dokunan insan öyküleri

“Tek bir akide şekeri bile çocukları gülümsetiyorsa, dünyada iyilik ve mutluluk inşa etmek aslında ne kadar kolay” mesajıyla okurlara ulaşan kitap, yer yer nesir ve nazımı birleştiren tarzıyla dikkat çekiyor. 

 

 

"ANADOLU İNSANININ KALBİ İYİLİK DOLU"

Gerçeğe dayanan öykülerden oluşan beşinci kitabıyla insanların kalplerinde iyilik uyandırmayı amaçladığını belirten Yazar Çetin Oranlı, “Hayatı mücadelelerle geçen Anadolu insanının kalbi iyilik dolu. İnsanlarımızın ayakta kalma çabalarını, yaşadığı dramları, hüzünleri, mutlulukları kitaplarıma yansıtmaya çalışıyorum. Ve en önemlisi de kalplerindeki iyiliği. Elinde bir parça ekmek olsa bile bunu paylaşmaktan kaçınmadığına dair güzel örnekleri… Yazdıklarımızla okurun kalbinde merhamet hissi başta olmak üzere iyilik ve güzellikler uyandırabilirsek ne mutlu” dedi. Oranlı, okurların kitaba bütün kitap siteleri ve kitapevleri üzerinden ulaşabileceğini vurguladı. 

 

 

Kitabın tanıtımına ilişkin arka kapak yazısında da şu ifadelere yer veriliyor: “Bir çocuk, babasının geçmişini dinlerken güneş usul usul dağların arkasına yaslanır, göçmen kuşlar gölün kıyısında mola verir ve sonra uzaklara göçer. 

Bir adam ısrarla hakkını ararken bir nehir yatağının kıyısında değirmen taşı yosun tutar. 

Geçmişin odaları, avlusundaki meyve ağaçları çağırır genç kadını. 

Garip, çöpten topladığı küflü ekmeği köpeğiyle paylaşır. 

Kalpten gazi olanlar bir türlü yerleşemez bir yere. 

Ve zaman, kuşların konduğu çınar ağaçlarını, taş duvarları alıp götürse de, geriye bir kulübede, küçük tüpte pişen sıcak çay eşliğinde yapılan sevmeye, hayata tutunmaya dair narin sohbetlerin ruhun çeperlerinde bıraktığı buğu kalır. 

Kendi başına gelmeyen şey, uzak gibi görünür insana. 

O yüzden… 

Kötülüğün bunca hüküm sürdüğü dünyada iyiler olanca gücüyle mücadele etmeli. 

Kalplerinde sevgi, merhamet, sevda ve ayrılık olanların hikâyeleri…” 

ÇETİN ORANLI 

1974 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kumru’da tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptı. 

Üniversite öğrencisi iken Konya basınında çalışmaya başladı. Toplam on altı yıl görev yaptığı Merhaba Gazetesi’nde on yıl boyunca sorumlu yazı İşleri müdürlüğü görevini üstlendi. Çetin Oranlı siyaset, kültür başta olmak üzere gazetecilik yaptığı dönemde yüzlerce röportaj gerçekleştirdi. Konya televizyonunda programlar yaptı. Yazı dizileri, köşe yazıları ve söyleşiler başta olmak üzere gazetecilik çalışmalarından ötürü çok sayıda ödül aldı. Çeşitli panel ve toplantılarda gazetecilik, yerel basın ve sorunları üzerine sunumlar yaptı. Konya sanayisinin gelişim ivmesini altmış bölümden oluşan ‘Başarı Öyküleri’ isimli yazı dizisi ile gündeme taşıdı. ‘Başarı Öyküleri’, ASKON Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde ‘en iyi yazı dizisi’ (2005 yılı) seçildi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olan Oranlı, iki dönem Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılından bu yana Basın İlan Kurumu’nda çalışıyor. Ordu’da dört buçuk yıl, Tokat’ta ise iki buçuk yıl Basın İlan Kurumu İl Müdürü olarak görev yapan Oranlı, halen aynı kurumda Mersin İl Müdürlüğü görevini ifa ediyor. 

İngilizce bilen Oranlı, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda doktora yapıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Oranlı, evli ve 3 çocuk babası. 

YAYIMLANAN KİTAPLARI 

Ruha Dokunan İnsan Öyküleri, Mayıs 2020-Hayykitap 

Ruha Dokunan Patiler, Nisan 2019-Hayykitap 

Demir Kepenkli Ev-Mart 2018-Çimke 

Sözün Ardı-İz Bırakan Söyleşiler, Mart 2017-Çimke 

Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik-Mart 2016-Kardelen 

‘Ruha Dokunan İnsan Öyküleri’ 

Teknik Özellikler 

Yazar: Çetin Oranlı 

Yayınevi: Hayykitap 739 

Kategori: Edebiyat 140 

Türü: EDEBİYAT / Öykü 

Birinci baskı: Mayıs 2020 

Sayfa sayısı: 128 

Ebat: 13,5x19,5 cm 

ISBN: 978-625-7909-35-8 

Barkod: 978625790935

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • misafir 129 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyor, başarılarına başarı katmasını en içten duygularımla temenni ediyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR