Baklavanın kitabı Trakya'da yazıldı

Murat Çalık kişisel gelişim kitaplarından sonra bu kez de markalaşmayı başardığı tatlı sektörüyle ilgili çok geniş bir perspektifte bir kitap daha kaleme aldı; Hayat Başardıkça Tatlanır.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 09:43 GÜNCELLEME 03.10.2020 09:43 KİTAP
Baklavanın kitabı Trakya'da yazıldı
Baklavanın kitabı Trakya'da yazıldı

1985 yılında gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirketler grubunun üretim, lojistik, satış, satın alma, finansman gibi tüm departmanlarında aktif görevler üstlenen, şuan büyük çaplı Hayvancılık, İnşaat sektörü ve marka olmayı başardığı www.sehrisanatbaklava.com MÇ Şehr-i Sanat Baklavacısının da Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Murat Çalık, kişisel gelişim kitaplarına bir yenisini daha ekledi; Hayat Başardıkça Tatlanır... Çalık, bu kez markalaştığı tatlı sektörüyle ilgili de detaylı bir kitap yazarak sektörüne ilham olmayı başardı.

 

www.sehrisanatbaklava.com MÇ Şehr-i Sanat Baklavacısı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çalık, daha önce kaleme aldığı kişisel gelişim kitaplarında Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyerek iş dünyasına ve farklı sektörlerdeki aktörlere deneyimlerini aktarmıştı. Hayat Başardıkça Tatlanır kitabı ise hem baklava sektörünü çok geniş perspektifte ele alıyor, hem de sektöre dinamizm katacak bilgileri içeriyor. Kitap okuyucusunu Türk tatlısı olan baklavanın tarihine yolculuğa çıkarırken, Yunanlıların sahiplenmeye çalıştığı bu değerimizin tarihsel geçmişine de ışık tutuyor.

 

Baklavaya ait en eski kayıtlardan, Anadolu’da düğün geleneklerinde baklavanın yerini bile ortaya koyan kitap “iyi baklava ile kötü baklava” arasındaki farkı anlamak isteyen okuyucuya da yön gösteriyor. Baklava yemenin adabını, baklava yapmanın adabını, baklava saklama tekniklerini vb. birçok konuyu ele alan ve baklava ile ilgili aklınıza gelebilecek her soruyu cevaplayan kitabı Murat Çalık, www.sehrisanatbaklava.com MÇ Şehr-i Sanat Baklavacısı Tekirdağ ve İstanbul’daki tüm şubelerinde müşterilerine hediye ediyor.

İşte kitabın en can alıcı arka kapağındaki değerlendirme: “bir düşünür diyor ki, “kötü mal alacak kadar zengin değilim”… İnsanlar cimrilik ederek kötü ürünlere daha az para veriyorlar. Ama bu verdikleri para aslında kendilerinden çok daha fazla olarak geri dönüyor. Baklavada da böyle… Baklava alırken ağzımızın tadını bozmayacak, midemizi fesada uğratmayacak, lezzetli ve kaliteli baklavayı seçebilmemiz çok önemli. Bugün merdiven altı işletmelerde de baklava üretiliyor ve çok ucuz fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu baklavayı satın alan müşteri acaba kendi sağlığıyla oynadığının farkında oluyor mu? Çünkü, her türlü malzemeden çalınan, bezelye ile, soya ile yapılan, tereyağ kullanılmayan, şerbetinde ne olduğu belli olmayan bu baklava, belki ucuz diye tercih ediliyor ama gerek kalitesiyle, gerek lezzetiyle, gerek hijyen ve sağlık unsuruyla bizleri çok önemli bir biçimde tehdit ediyor. Bu bağlamda her halükarda iyi baklavaya yönelmeli, düşünürün dediği gibi “kötü mal alacak kadar zengin olmadığımızın” farkında olabilmeliyiz.” Murat Çalık’ın “Hayat Başardıkça Tatlanır” isimli yazdığı kitabını www.sehrisanatbaklava.com MÇ Şehr-i Sanat Baklavacısı Tekirdağ ve İstanbul’daki tüm şubelerinden hediyeniz olarak alabilirsiniz. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR