İyilik Yolcusu'nun dördüncü kitabı çıktı

Seyyah/yazar Hacı İbrahim MUTLU, Gerede’nin bir köyünde, sadece okulda gördüğü bir atlasta dünya ülkelerine gitmeyi hayal eden bir çocuğun, bu hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini, mazlum coğrafyalarda yardımlaşma ruhunun oluşmasına ve gelişmesine öncü olma isteğini bulacağınız “İyilik Yolunda Uzaklar Yakın” isimli kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2017 yılında Gezi Dalında Yılın Kitabı ödülü aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2021 22:17 GÜNCELLEME 08.01.2021 22:37 KİTAP
İyilik Yolcusu'nun dördüncü kitabı çıktı
İyilik Yolcusu'nun dördüncü kitabı çıktı

İkinci kitabı “İyilik Yürek İster -İyilik Yolunda Etiyopya-” isimli eserinde; yoksulların sadece karnını değil, aklını ve gönlünü de doyurmaya, yardımsever insanları, dünya meselelerine sadece cüzdanlarıyla değil, gönüllüleriyle de bakmaya çağırdı.

Cengizhan heykeli Moğolistan

Sorumluluk sahibi olmayı; yaşadığı topraklardan başlamak üzere, mazlum coğrafyaların yürek çırpıntılarını duymak olarak tanımlayan; ekmek, su ve sağlık götürülen mazlum coğrafyalara, ilim, fikir, doğru düşünce ve sağlam bakış açısı da taşımanın gerekliliğini dile getirdi. Afrika genelinde, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının misyonerlik adıyla talan edilmesine karşı, gelecek nesillere “yerli ve millî” olmanın, bağımsız ve sömürüye karşı durmanın şart olduğunu hatırlattı. “Turkana -İyilik Yolunda Kenya-” isimli üçüncü kitabında ise yaşadıkları yerden binlerce kilometre uzaktaki insan kardeşlerine, rengini, dilini, inancını gözetmeksizin yardımcı olmaya çabalayan, farklı meslek ve statüdeki iyilik gönüllülerinin yaşanmış gerçek hikayesini bulacaksınız. Beyaz Adam, Kara Afrika’ya hep acı ve gözyaşı taşımıştı şimdiye kadar.



Kendilerini Hz. İbrahim’e nispet eden Turkana kabilesine sadece iyilik amacıyla Türkiye’den giden bu fedakar Anadolu insanlarına da ilk anda tedirginlik ve korkudan doğan bir tepki gösterilir. Fakat onların, almak için değil, vermek için geldiklerini anladıklarında aralarında müthiş bir dostluk ve güven oluşur. Bu yiğit insanlar onlara sadece maddi ve sağlık yardımı yapmazlar, belki de ondan daha önemlisi özgürlüğün, milliliğin ve kardeşliğin önemini kavratırlar. Ata yurdu Moğolistan’da iki arkadaşıyla birlikte başlarından geçen olaylar çerçevesinde kaleme aldığı “Ötüken -İyilik Yolunda Moğolistan-” isimli son eserinde ise Mete Han’ın, bilge vezir Tonyukuk’un ve Bilge Kağan’ın devlet yönetimindeki teşkilatçılıklarını, komşu devletlerle ilişkilerindeki maharetlerini göreceksiniz. Bu eserden alınan ilhamla insanımız, karşılaştıkları sıkıntıları hayra yorarak moral değerlerini yükseltecektir.

Tonyukuk Yazıtları Moğolistan

Her karanlığın bir şafağı olduğuna, her sıkıntının da sonunda, bolluk ve başarının geleceğine inanacak ve YARATAN’a dayanacaktır. Bu eseri okuyanlar; “Yola çıkmadan önce yola çıkmanın!” ata rızasını almak olduğunu, “Sabah ola hayrola!” sözünden hayata ümitle bakmayı öğrenecektir.

Hacı İbrahim Mutlu’nun kalemine kuvvet diyor ve yeni eserlerini sabırsızlıkla bekliyoruz

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR