'Örnek nesil' serisi raflardaki yerini aldı

İslâm tarihi, ilâhî nûrun yayılmaya başladığı ilk gün ve ilk yıllardan günümüze kadar, çileler, fedakârlıklar, yiğitlikler, şan, şeref, ibret ve irşadla doludur. 'Örnek nesil' adlı eser raflardaki yerini aldı

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 22:22 GÜNCELLEME 29.01.2021 22:22 KİTAP
'Örnek nesil' serisi raflardaki yerini aldı
'Örnek nesil' serisi raflardaki yerini aldı

İslâm tarihi, ilâhî nûrun yayılmaya başladığı ilk gün ve ilk yıllardan günümüze kadar, çileler, fedakârlıklar, yiğitlikler, şan, şeref, ibret ve irşadla doludur. Siyer kitapları, tarih kitapları, ilim ve irfan ehlinin hayatını anlatan terâcim kitapları; gevşemiş, rehavete kapılmış, yer yer sönmeye yüz tutmuş  azim ve gayretleri ateşleyen, bitmek üzere olan enerjiyi yeniden takviye eden, gönlü şevkle dolduran, okuyan ve dinleyene yeni bir ruh ve canlılık veren şanlı sayfaların sergilendiği yerlerdir.

“Altın Çağ” dediğimiz ilk asırda yaşayan, susuzluğunu pınarın gözünden gideren mü’min gönüllerin hayat hikâyelerinde de nice ibretler, numûneler ve gönüllere sirâyet eden güzellikler görüyoruz.

BOZ BULANIK FIRTINA

Kaleme alınan bu kitap Hz. Osman’ın şehadetinden, Cemel Vakasına kadar tarihi hadiseleri anlatması oldukça zor olan bir zaman diliminde yaşananları dile getirir. Belki o yıllarda yaşananlardan hiç bahsetmemek yerinde olurdu. Ne var ki şer güçlerin durmadığı, yaşananlara nice yaşanmayanların da eklendiği, düşünülmeyenlere nice düşünceler sokuşturulduğu, nice hayırlı insanların kurgu ve iftiralara dayanarak karalandığı bir gerçektir. Hadiselerde yer alan aziz sahabilerin hakkına vefa, doğruları doğru anlamak ve değerlendirmek azmi, kararlılığı ile bilgileri paylaşmayı arzu ettik. Önce ana kaynaklarımızda yer alan bilgileri bir araya getirerek ve süzerek sunduk. Sonra onlara tamamlayıcı bilgi ve değerlendirmeler ekledik. Hayra vesile olur, ibret alınır ümidiyle..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR