FETÖ'nün yol haritası: Takiye, kumpas, tasfiye

“İşgalin Yapı Taşları” kitabıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün kirli yüzünü gözler önüne seren Gazeteci Yazar Kemal Gümüş, ikinci çalışması “FETÖ’nün Yol Haritası: Takiye Kumpas Tasfiye” kitabında çerçeveyi büyüterek, örgütün 45 yıllık gizli çalışma yöntemlerini ve 15 Temmuz Darbe girişimine giden süreci belgeleriyle ortaya koyuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2021 11:51 GÜNCELLEME 02.02.2021 15:27 KİTAP
FETÖ'nün yol haritası: Takiye, kumpas, tasfiye
FETÖ'nün yol haritası: Takiye, kumpas, tasfiye

Kitapta örgütün Türkiye ve yurt dışı yapılanmasının 45 yıl boyunca asker, emniyet, yargı, siyaset, kültür, finans, eğitim, medya ve sosyal hayatta gerçek kimliklerini gizleyen militanları ile yaptığı yasadışı eylemler gözler önüne seriliyor.
Takiye yaparak kendisini gizleyen örgüt militanlarının, gerçekleştirdiği kumpaslar ve kamu kurumlarındaki tasfiye girişimleri de kitapta yaşanmış olaylardan yola çıkılarak, tanıklıklarıyla anlatılıyor.
FETÖ’nün bir istihbarat örgütü olarak nitelendirildiği kitapta, amacına ulaşmak için her yolu mubah gören örgütün kuruluşu, kullandığı yöntemler, gizli planları, akla hayale gelmeyen şantajları, kripto faaliyetleri ve kamu kurumlarına sızmasına ilişkin detaylar ilk defa açıklanan bilgilerle gün yüzüne çıkarılıyor.

Renklendirilmiş ve Renksiz FETÖ’cüler
 
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ); ‘’gizlilik’’, ‘’takiye’’ ve katı hiyerarşik disiplin’’ uygulanarak inşa edilen ve içinde barındığı toplumun dini, milli ve kültürel kodlarını maske olarak kullanan, tüm değer yargılarını manipüle eden illegal bir yapılanmadır. Bilgi belge sızdırmak veya deşifre olmamak amacıyla, farklı takiyecilik tarzları geliştiren örgüt, ‘’renklendirme adını verdiği yöntem ile muhalif toplulukların içine sızdığı gibi, hükümet yanlısı grupların içinde de yer almıştır.
 
Başka bir takiye yöntemi olan ‘renksizlik’ için ise örgütle bağlantısı bilinen hiçbir kuruma ve oluşuma dâhil edilmemiş, sızdırılmamış bağlantısız gibi görünen örgüt mensuplarını kullanmıştır.
 
Araştırmacı gazeteci yazar Kemal Gümüş bu kitapta, FETÖ militanlarının takiye ile nerelere ulaştıklarını, sosyal hayat ve bürokraside gerçekleştirdiği kujmpaslar ile tasfiyeleri somut örnekleri ve belgeleri ile ele alıyor.
 

Kitaptan çarpıcı bazı detaylar:
 
‘’ERDOĞAN DEVRİLSİN DE NE OLURSA OLSUN’’

Rusya Saint Petersburg Diyalog İmamı Üzeyir Ö.’nün etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede örgütün 17-25 Aralık sürecinden sonra ‘Erdoğan devrilsin de devlete ne olursa olsun’ mantığıyla elindeki tüm gücü kullandığını söyledi.
 
‘’KÜRESEL GÜÇ TEK PARTİ İKTİDARINI İSTEMİYOR’’

Selman F. isimli örgüt mensubu MİT’e nasıl sızdırıldığını ve o kritik süreçte kendisine PKK masasında verilen görevleri itiraf etmiştir. Selman F., “2 Ocak 2012 yılında görev yerlerimize dağıtımımız yapıldı. Benim atamam PKK dairesine yapıldı. 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullah Y’nin evinde Serkan B., ben, Yunus A., ve Osman Kos isimli Sunay E. İle buluştuk. Sunay E. MİT imamının altındaki 4 veya 5 şahıstan biridir. Sunay E. bize, ‘Küresel güç artık Türkiye’de tek parti iktidarı istemiyor. Koalisyon hükümetleri ile ülkenin yönetilmesini istiyor’ dedi. Teşkilatı (MİT) PKK ile mücadelede zaafiyet gösterir algısını oluşturacak agümanlar araştırılıyordu. Çözüm sürecinde cemaat tarafından bu tür araştırmalar yapılıyordu.” itirafında bulunmuştur. Selman F.’nin itiraflarında anlattığı gibi tam bu süreçlerde FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP vb. terör örgütleri eş zamanlı harekete geçerek katliam ve kaos eylemlerine başvurmuştur. FETÖ ise hem sahada terör örgütleriyle iş birliği içinde olmuş hem de devlet içinde devletin imkanlarıyla devlet kurumlarını zafiyet içinde gösterecek ve zaafiyete uğratacak eylemlere imza atmıştır.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Eski günleri hatırladım Obama bizi köşeye sıkıştırdı, bize demokrasiyi öğretti tabi ki şimdi gülüyoruz gerçekleri bilmiyorduk
    Cevapla
  • Zehir 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüler size düşmansa size zehir, sihir, büyü yapabilirler. Dikkatli olun. Kanser hücresini dahi size ikram edebilirler. Sinir sisteminizi ve otonom sinir sisteminizi bozacak çok etkili beyaz tozları size yedirebilirler. Dikkatli ve temkinli olun. Bu fetöcülerin hepsi kafayı yemiş haşhaşiler.
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam tarihine baktığımız zaman bu tip islam düşmanı Seyyiduna'ları görmek mümkün. Bu tipler yüzünden İslam maalesef bir türlü olması gerektiği seviyeye gelemedi. Ama inşallah önümüzdeki yıllarda islam bütün dünyaya hakim olacak. BEN BUNA O KADAR İNANIYORUM Kİ SİZ DE İNANIN. ÇÜNKÜ ZAFER İNANANLARINDIR.
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuran ve Sünnete şuurluca uyarsak bu tür sahtekarların tuzağına düşmeyiz İnşallah. Bilinçli müslüman olmak lazım..
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    ammena sedakkana yüce rabbimin izniyle
    Cevapla
  • Erdoğan Sevdası 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık, çok yazık gençlere. Unutmayalım, 50 yıldır bizim kahraman vatanseverlerimiz ayakta tutuyor İslamı ve Erdoğan'ı. Erbakan Hocam ve vefalı insanların devlete akıllıca 50 yıldır görevlendirdiği gencecik zeki kadrolarımız sabırla bu dönemi beklemeseydi, kendilerini açık etseydi ne olurdu. Bu klasik TKT yöntemini Allah'a şükür ki en iyi biz kullanıyoruz ve hala devam ediyoruz etmeli. Kendimizi belli etmeden İslami görüşü kadrolara dahil etmeliyiz. Bırakın şucu bucu gözüksün oralarda. 50 yıl sonra ihtiyaç olunca çağırılırlar. Teşekkürler Erbakan ve Recai Kutan.
    Cevapla
  • Dikkat 3 yıl önce Şikayet Et
    İrancı ve Ergenekon örgütlenmelerine dikkat. Onlar çok kripto. Milli Görüş gençliğini devletten uzaklaştırmasınlar bahanelerle. Anadolu gençleri devlet kadrolarından uzaklaştırılıyor akraba ve geçmiş eğitimleri nedeniyle. Adım adım... tehlikenin farkında mıyız
    Cevapla
  • Ali Temiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru diyorsun dikkat etmek lazım temiz kadrolar için.
    Cevapla
  • Ak Parti Sevdamız 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok İlginç bir bilgi. Sağol kardeş bilmiyordum. Umarım bizimkilerin başına bunların başına gelen gelmez. Dikkat edelim. İyi gizlensin Milli Görüş ve İslami Hareket. Acaba üniversitelerdeki binlerce İrancı akımdan etkilenmiş gençler vardı 20 sene 30 sene önce. Sonra bir anda kayboldular gözden. Onlar da devlet içinde örgütlenmiş diye duydum hatta birkaç sınıf arkadaşım vardı çok önemli bürokratlar televizyondalar sürekli ama Akpartili gözüküyorlar şu anda. Onların Stratejisi ne acaba? Dikkat edelim bizim Milli Görüş ekibini deşifre etmesinler Allah muhafaza.
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    asmayalımda besleyelim sonra onlar gelir bizi çatır çatır asar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR