Kölelikten Sultanlığa ÇÖL PANTERİ BAYBARS

Yazar Ercan Yılmaz'ın 'Kölelikten Sultanlığa ÇÖL PANTERİ BAYBARS' adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2021 19:43 GÜNCELLEME 04.10.2021 00:43 KİTAP
Kölelikten Sultanlığa ÇÖL PANTERİ BAYBARS
Kölelikten Sultanlığa ÇÖL PANTERİ BAYBARS

Sultan Baybars, adını sadece Türk Tarihi'ne değil, Dünya tarihine de yazdırmayı başarmış, büyük bir komutan ve hükümdardır. Dest-i Kıpçak Bozkırlarından koparılıp, Sivas'ta bir köle olarak satıldığında on beş yaşlarında bir delikanlıydı. Yeryüzünün görüp göreceği en iyi hükümdarlardan biri olmayı başaran Sultan Baybars, Türklerin ezeli düşmanları Moğollar ve Haçlılara karşı sayısız zaferler kazanmış ve tarihe “Çöl Panteri” lakabıyla geçmiş büyük bir kahramandı.

Eşine az rastlanan, inanılması güç hayat hikâyesine şahit olduğunuzda, kimi zaman şaşıracak, kimi zaman hüzünlenecek, Orta çağ tarihin bilinmez dehlizlerinde muazzam bir keşfe çıkacaksınız.

Moğolları durduran, Haçlılara dünyayı dar eden ve hayatında hiçbir savaşı kaybetmeyen büyük bir liderin, aynı zamanda her insan gibi üzüntülerini, sevinçlerini, hayallerini ve sadece düşmanlarıyla değil kendiyle de olan çetin mücadelesini göreceksiniz.

Büyük bir liderin aynasından kendi iç dünyanıza yapacağınız bu yolculukta, olaylara daha farklı bir pencereden bakacaksınız.

Ercan Yılmaz, akıcı ve heyecanlı üslubuyla Kıpçak Bozkırlarından Kahire çöllerine uzanan destansı hayat hikâyesine sizi ortak olmaya çağırıyor. Soluksuz okuyacağınız bu romanda, sadece büyük bir adamın hayatını öğrenmekle kalmayacak, Orta çağ tarihindeki birçok olaya da yakından şahit olacaksınız.

Herkes tarih yapabilir ancak sadece büyük bir adam tarih yazabilir.

İşte Sultan Baybars, o büyük adamlardan biriydi.

YORUMLAR 5
  • Tarih adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel ötesi
    Cevapla
  • Aynur 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem sonunu merak ediyorum hem de bitmesini istemiyorum. Oldukça sade ve su gibi akıp giden bir anlatım. Ortaokuldan itibaren her yaşa hitap ediyor.
    Cevapla
  • Aynur 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem sonunu merak ediyorum. Hem bitmesini istemiyorum. Oldukça sade ve su gibi akan bir anlatım. Ortaokuldan itibaren her yaşa hitap ediyor.
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir solukta okunan enfes bir kitap
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir solukta okunan enfes bir kitap
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR