Sınırların ötesinde bir ailenin hikâyesi: Sınırsız Ülke

Patricia Engel'in 2021 yılında yayımlanan Sınırsız Ülke romanı, göç, aile ve kimlik gibi evrensel temaları işleyen güçlü ve duygusal bir eser. Roman, Kolombiya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden bir ailenin hikâyesini anlatıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2024 09:43 GÜNCELLEME 16.01.2024 09:58 KİTAP
Sınırların ötesinde bir ailenin hikâyesi: Sınırsız Ülke
Sınırların ötesinde bir ailenin hikâyesi: Sınırsız Ülke

Romanın başkarakteri Elena, Kolombiya'da bir köyde büyüyen genç bir kadındır. Elena, Mauro adında bir gençle tanışır ve ona âşık olur. Ancak, Kolombiya'da yarım yüzyıldır süren şiddet, çiftin hayatını altüst eder. Mauro, bir çatışmada yaralanır ve Elena, çocuklarını korumak için Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmaya karar verir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Elena, zorlu bir hayat sürmeye başlar. Dil bilmez, parası yoktur ve göçmenlik yetkilileri tarafından sürekli tehdit edilir. Ancak, çocuklarının geleceği için mücadele etmekte kararlıdır.

Talia, Elena ve Mauro'nun kızıdır. Ailesi parçalanmış bir şekilde büyümeye çalışan genç bir kızdır. Annesinin sevgisi ve desteğiyle, sınırlar ve kültürler arasında bir yaşam inşa etmeye çalışır.

Engel, Sınırsız Ülke romanında göçmenlik deneyiminin hem kişisel hem de siyasi boyutlarını inceliyor. Roman, göçmenlerin yaşadığı zorlukları ve göçmenin aile üzerindeki etkilerini gerçekçi bir şekilde tasvir ediyor. Engel, özellikle Talia karakterini ustalıkla anlatıyor. Talia, hem kırılgan hem de cesur bir genç kızdır. Engel, Talia'nın duygularını ve düşüncelerini kusursuz bir şekilde yansıtıyor.

Sınırsız Ülke, göçmenlerin seslerine kulak vermemiz için bir çağrı niteliğinde. Roman, göçmenlik deneyiminin karmaşıklığını ve zorluklarını anlamamıza yardımcı oluyor.

ARKA KAPAK

New American Voices Kazananı

Dublin Literary Award Uzun Listesi

New York Times En Çok Satanlar

Washington Post En Çok Satanlar

Düşünmeden, belki de haklı olarak birine zarar verdikten sonra Talia, Kolombiya’daki ergen kızlara yönelik bir ıslahevine gönderilir. Ancak bir an önce oradan kaçıp Amerika uçağına yetişmek zorundadır. Eğer o uçuşu kaçırırsa, on iki yıldır ayrı kaldığı annesini ve kardeşlerini bir daha göremeyecektir.

Kendisi de bir göçmen olan Patricia Engel, bu romanda sınırların insanda yarattığı tahribatı, onuru ayaklar altına alan göçmen politikalarının bir aileyi nasıl darmaduman edebildiğini, sevginin şiddet karşısında nasıl çaresiz kalabileceğini anlatıyor. Hikâye boyunca Kolombiya’nın kültürel zenginlikleri ve And Dağları eteklerinde dolaşan mitler de bize eşlik ediyor.

2022’nin en iyi 10 romanından biri olarak gösterilen Sınırsız Ülke, Elif Nihan Akbaş’ın titiz tercümesi ile nihayet Türkçede

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR