Roman ve Coğrafya: Edebiyat ile Balkanlar'ı anlamak

Yazar Necla Dursun'un Balkan edebiyatı üzerinden Balkan coğrafyasını ele aldığı eseri "Roman ve Coğrafya" okuyucusuna Balkan coğrafyasının gelenek ve sosyolojisini edebiyat ile tanıma fırsatı sunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2024 18:26 GÜNCELLEME 12.02.2024 18:26 KİTAP
Roman ve Coğrafya: Edebiyat ile Balkanlar'ı anlamak
Roman ve Coğrafya: Edebiyat ile Balkanlar'ı anlamak

Necla Dursun, bu güne kadar pek yapılmamış olan Balkan coğrafyasının edebî eserlerdeki izlekleri üzerine çalıştı.

Balkanların kader çizgisini yönlendiren en önemli etkenlerden biridir coğrafya.

Balkan romanına farklı bir bakış açısı sunan  “Roman ve Coğrafya - Edebiyat ile Balkanları Okumak” adlı kitabında bölgeyi sadece edebiyatıyla değil, gelenekleri, günlük yaşantısı ve sosyolojisiyle de tanıma fırsatı veriyor.

'BU KİTABI YAZMAMDAKİ ALTYAPIYI OLUŞTURAN EN TEMEL FAKTÖRLER OLDU'

Yazar Necla Dursun, Balkan edebiyatı üzerinden Balkan coğrafyasını ele aldığı eseri "Roman ve Coğrafya"nın ortaya çıkış sürecini anlatmıştı.

Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Dursun, Balkan göçmeni bir ailenin üyesi olduğu için böyle bir eser yazmayı arzu ettiğini söylemişti.

Dursun, yazmaya 2016'da başladığını belirttiği röportajında: "Bizim o topraklara yaptığımız seyahatler, oradan gelen akrabalarımızı ağırlamamız, düğünlerimiz, adetlerimiz, kutlamalarımız, törenlerimiz, benim bu kitabı yazmamdaki altyapıyı oluşturan en temel faktörler oldu." diyerek eserinin ilham noktasını okuyucularıyla paylaşmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR