Turan Kaya'dan önemli eser: "Su Biterse Hayat Biter"

Yazar Turan Kaya, "Su Biterse Hayat Biter" kitabıyla içilebilir su kaynaklarının önemini konu alıyor. Kitapta su kaynaklarının korunması için alınacak tedbirler de yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 21:29 GÜNCELLEME 28.06.2024 23:50 KİTAP
Turan Kaya'dan önemli eser: "Su Biterse Hayat Biter"
Turan Kaya'dan önemli eser: "Su Biterse Hayat Biter"
  • Haber7

Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Başkanı Turan Kaya, su kaynaklarının önemini konu alan bir kitap kaleme aldı. "Su Biterse Hayat Biter" isimli kitabında suyun korunması gerektiğini belirten Turan Kaya, alınacak tedbirlere değindi.

Kitabın tanıtımında Turan Kaya şu ifadelerde bulunuyor:

Son günlerde adını sıkça duyup etkilerini hep birlikte derinden hissettiğimiz "Küresel İklim değişikliği" evrendeki bütün canlıları olumsuz yönde etkilemektedir. İnsanoğlunun sanayileşmeye geçiş süreciyle birlikte, üretim ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi, giderek artan kentleşme ile sert zemin oranının yeşil alanlara baskın hale gelmiş olması, doğal su döngüsünün bozulmasına neden olmaktadır.

İklim değişikliğine bağlı olarak su miktarındaki azalma ve özellikle içme suyu, tarım, hayvancılık, enerji, endüstriyi, sağlığı ve ormancılık vs. olmak üzere yaşamın tüm alanlarında ağır tahribatlar doğurabilir. 2030 yılından itibaren Türkiye'nin büyük bir kısmı oldukça kuru ve sıcak bir iklimin etkisine girecektir. Ülkemizde içme ve kullanma suyuna erişim bağlamında 36 illerde korkunç sıkıntılar yaşanacaktır. Bu illerin sayısı ve isimlerine kitabın ilerleyen bölümlerinde yer verilmiştir.

2040 yılında ülkemizin yarısından fazlasının çöl olacağı küresel iklim bilimcilerinin raporlarına yansımıştır. Söz konusu bu etkilerin hafifletilmesi için hükümetler, üniversiteler, bilim adamları, yerel yönetimler, ticari sınai kurumsal işletmeler ve hatta bireyler dâhil, hep birlikte mücadele etmemizi zorunlu kılmaktadır.

Felaketi yavaşlatmak için hala zamanımız var, ama kaybedecek tek bir dakikamız bile yok!

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR