Medeniyetin Ontolojisi

Mehmet Sabri Genç'in, "Çağdaş Küresel Medeniyetin Ontolojisi" kitabı Paradigma Yayınları'ndan okuyucuyla buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2024 11:14 GÜNCELLEME 13.07.2024 11:14 KİTAP
Medeniyetin Ontolojisi
Medeniyetin Ontolojisi

Çağdaş Küresel Medeniyetin Ontolojisi: İbn Haldun’dan John Searle’e Küresel Medeniyet Okuması, öncelikle İslam medeniyetinin ve diğer kültürlerin karşı karşıya kaldığı modern ve güncel sorunların ontolojisini teorik açıdan analiz etmektedir. Eser Türk filozof Şaban Teoman Duralı’nın “Çağdaş Küresel Medeniyet”e dair düşüncelerini, inşa ettiği kavramlarla bir adım daha ileriye taşımaktadır. Başta İbn Haldun, Franz Brentano ve John Searle olmak üzere Doğu’nun ve Batı’nın nirengi noktasında yer alan filozofların fikirlerini mukayese ederek Küresel Medeniyet’e dair yeni bir düşünce ve felsefi bir tanım sistematiği inşa etmektedir.

Felsefe soru sormaktır. Bu eser de okuyucuları güncele ve geleceğe dair yeni soruların ve sorunların nazari perde arkasıyla yüzleştirerek felsefe dünyasına yeni bir Küresel Medeniyet okuması sunmaktadır.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR