En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

Haber 7 Kitap Dünyası Sayfası ve stratejik ortağı ilknokta.com sitesinin hazırlamış olduğu, satış mağazaları zincirleri ve dağıtımcı rakamlarına dayanarak hazırlanan en çok satanlar ve yeni çıkan kitaplar listesinde son durum şöyle:

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2010 12:00 GÜNCELLEME 25.08.2010 12:00 KİTAP
En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar
En çok satılan ve yeni çıkan kitaplar

Not: En çok satılan kitaplar listemiz D&R, NT, Remzi, İnkilap ve Nezih mağazalarının çok satanlar listeleri ile dağıtımcı rakamlarının karyılaştırılmasından oluşturulmaktadır.

Yeni çıkan kitaplar listemiz ise Kitap Dünyası Sayfasına ulaştırılan kitapların listesidir... 

Haber 7 kitap sayfası açıldığı günden bu yana istisnai durumlar hariç, tarafımıza ulaştırılmayan kitaplara listede yer vermemekte, okunmamış kitapları tanıtmamaktadır...

Türkiye Geneli Çok Satanlar

1- İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit - Everest Yayınları
2- Ölü Ruhlar Ormanı - Jean-Christophe Grange - Doğan Kitap
3- Haliç'te Yaşayan Simonlar - Hanefi Avcı - Angora Yayıncılık
4- Kur'an'ın Altın İkliminde - M. Fethullah GÜLEN - Nil Yayınevi
5- Takunyalı Führer - Ergün Poyraz - Togan Yayıncılık
6- Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer…- Daniel Klein, Thomas Cathert - Aylak Kitap
7- Aşkın Gözyaşları - Sinan Yağmur - Karatay Akademi Yayınları
8- Oniki - Jasper Kent - Can Yayınları
9- Ateşle Oynayan Kız - Stieg Larsson - Pegasus Yayıncılık
10- İçindeki Gücün Sırrını Keşfet - Nuray Sayarı - Destek Yayınları
11- Halide Edib - İpek Çalışlar - Everest Yayınları
12- Ateşi ve İhaneti Gördük - Çetin Doğan - Kastaş Yayınları
13- Küçük Aptalın Büyük Dünyası - PuCCa - Okuyan Us Yayınları
14- Fırat 2 - Uğur Gürsoy - Mürekkep Basın Yayın
15- Yavuz'un Küpesi - Erhan Afyoncu - Yeditepe Yayınevi
16- Kitaplardan Kurtulabileceğinizi Sanmayın - Jean - Claude Carriere, Umberto Eco - Can Yayınları
17- Kayıp Gül - Serdar Özkan - Timaş Yayınları
18-Pazarlık - Vahdettin Engin - Yeditepe Yayınevi
19- Mutluluk Projesi - Gretchen Rubin - April Yayıncılık
20- Sil Baştan - Ken Grimwood - Koridor Yayıncılık

YENİ ÇIKANLAR

12 Eylül Sabahı - Kolektif - Heyamola Yayınları
Kapı gıcırtıyla kapandı. Gittin işte. Gitmek değildi aslında, götürülüyordun, bir insana yakışmayacak hakaretler ve sözler eşliğinde. Bana sarılmak istediğinde buna bile izin verilmemiş, beni kucaklamak için açtığın kollarına acımasızca vurulmuştu.

Modern Dünya Sistemi - Immanuel Wallerstein - Yarın Yayıncılık
Eğer eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünya istiyorsak, bu ideallerin hangi şartlar altında gerçekleştirilebileceğini de kavramak zorundayız. Bunu yapmak için de her şeyden önce dünya-sistemi'nin doğasının ve bugüne kadar ki evriminin gözler önüne serilmesi ve hem bugün hem de gelecekte olması muhtemel gelişmelerin çeşitlilik dereceğisinîn ortaya konması gerekir. Böyle bir bilgi güç demektir. Ve bu bilgi benim kendime yükümlülük olarak seçtiğim hedefler çerçevesinde, en fazla, dünya nüfusunun sayıca daha kabarık ve ezilen kesimlerinin işine yarayacak bir güç olma niteliğindedir.

Altın Kafes - Shirin Ebadi - Mavi Ağaç Yayınevi
Ayrı Ayrı hepsinin tutkuları, zayıf tarafları olan yaşadıklarıyla bize İran'da son otuz yıl içinde olan biteni tüm açıklığı ile anlatan etten ve kemikten gerçek insanlar...

Kızım Süreyya - Prenses Eva İsfendiyari - Kaknüs Yayınları
Bir kızımız dünyaya geldiği zaman babası ile ona Süreyya adını verdik. Süreyya, “Yedi Yıldız” anlamına gelir ve Batı’da “Büyük Ayı” diye isimlendirilen yedili takımyıldızın bizdeki adıdır. İşin tuhafı, yedi sayısının onun hayatında oynadığı önemli rolü ben sonradan, bu yazı dizisini kaleme aldığım sırada fark ettim.

Attila - Peyami Safa - Ötüken Neşriyat
Attilâ Peyami Safa'nın yegâne tarihî romanıdır. 1940'lı yılların başlarında yazılmıştır. Yazar bu esriyle, Attilâ gibi büyük bir Türk cihangirinin devrine ve kişiliğine ilk defa bir Türk gözüyle bakmış, Batı dünyasının “geçtiği yerde ot bitmez” diye karaladığı bir devlet adamı ve kumandanı Türk gözüyle değerlendirmiştir.

Hanım Sahabeler - Seval Alkan - Zafer Yayınları
Mübarek annelerimiz ayrı ayrı birer nurdur. Yaşantıları, sözleri feyz kapısıdır. Ne mutlu bizlere, böyle benzeri olmayan muhteşem manevî rehberlerimiz var..

Demokratik Hilafet'e Doğru - Ahmet El Katip - Mana Yayınları
Sünni Siyasal Düşüncenin Gelişimi - Hilafet ve demokrasiyi bir araya getirmek mümkün müdür? - Uzun süre Müslümanları meşgul eden, kiminin olumlu kiminin olumsuz cevap verdiği bir soru… - Olumsuz cevap verenlerin bazıları “İslam”ı terk ederek “demokrasi”yi seçerken… - Bazıları Demokrasiden uzak durarak İslam’ı tercih ederler.

Aşık Hayalet - Jonathan Carroll - İthaki Yayınları
Âşık Hayalet’in aydınlık ve olağanüstü yaratıcılıktaki dünyasına hoşgeldiniz. Bir adam karda yere düşer, kafasını kaldırım kenarına çarpar ve ölür. Ancak bu işte bir gariplik vardır: Adam aslında ölmemiştir. Ruhunu öteki dünyaya götürmesi için gönderilen hayalet şaşkına döner ve ne yapacağını bilemez.

Biz Aslında Neyiz - Hüseyin Tunç - Nesil Yayınları
Zenginlik, konfor ve egitim seviyesi her geçen gün arttigi halde, insanlardaki hak ve hukuk anlayisi neden gelismiyor? Baskalariyla çekismeden, çatismadan birlikte yasamanin yolunu bulamaz miyiz? Degersiz nice unsurlara neden haddinden fazla deger veriyoruz? Neler ugrunda kendimize ve çevremize zulmediyoruz?

Cenneti Merak Ediyorum - Özkan Öze - Uğurböceği Yayınları
Merak Ediyorum Dizisi'nin beşinci kitabında, ölüm ve ahirete dair sorduğun sorular üzerine konuşacağız..İşte bu kitapta cevap verilen sorulardan bazıları: Ölmek nasıl bir şey? Azrail iyi mi kötü mü? Ölünce bize ne olur? Kabir alemi nasıl bir alem? Kıyamet nasıl kopar? Nasıl dirileceğiz? Ahiret nasıl bir yer? Mahşerde neler olacak? İyilikler nasıl tartılacak?ü

Bir Gül Demeti - Selim Gündüzalp - Zafer Yayınları
SEVGILI PEYGAMBERIMIZ’IN Aleyhisselatü vessellem, Kur’an-i Kerim’den sonra bizlere biraktigi en büyük miras, hayat yollarinda ilerlerken, bir deniz feneri gibi önümüzü aydinlatan örnek yasayisidir. Bu yasayis, sadece biz Müslümanlar için degil, yeryüzünün tüm insanlari için serâpa göz kamastirici tablolarla bezelidir. Sevgili Efendimiz’in(asm) gül bahçesi hayatindan derledigimiz bu bir demet hatira; hayatimiza—bütün bir insanligin hayatina—yön gösteren birer isaret levhasi, zor ve bir o kadar önemli bir imtihan sirasinda avuçlarimiza tutusturulmus, kurtarici bir cevap anahtari gibidir.

Peygamberimizin Hitabeti - Ahmet Lütfi Kazancı - Ensar Neşriyat
Resûlullah (s.a.) nübüvvet ve risâlet vazifesinin gereği olarak “HİKMETLE, MEV’İZA-İ HASENE İLE RABBİNİN YOLUNA DAVET” ve ilâhî hükümleri tebliğ maksadıyla; ciddî, samîmî, gösterişten uzak bir hitâbet örneği vermiştir. O, “İDDİASIZ FAKAT MÜKEMMEL BiR HATİPTİR” Gayesi hitâbet olmamakla beraber, modern hitâbette faydalı ve başarılı olan her usûl ve tekniği, Rasûlullah’ın, hitâbetinde kullandığını görmek mümkündür. O, kendinden sonra gelen ve samîmî dileklerle İslâm’a davet görevini yüklenecek olanlara; tatbiki mümkün, faydalı ve başarılı bir hitâbet tekniği bırakmıştır.

İsim ve Sıfatları ile Efendimiz (S.A.V.) - Ali Budak - Işık Yayınları
Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı muhtelif açılardan incelenmiş, O’nunla alâkalı müstakil ilim dalları teşekkül etmiş ve pek çok kitap telif edilerek büyük bir külliyat oluşturulmuştur. Bu ilim dallarından biri de İki Cihan Serveri’ni anlatan sözler diye ifade edebileceğimiz O’nun isimlerini, vasıflarını, niteliklerini, künyelerini ve lakaplarını ihtiva eden “esma-i nebi” sahasıdır.

Aşk Sarhoşluğunun Sabahı - Fettane Hacc Seyyid Cevadi - Kaknüs Yayınları
90’lı yaşlarındaki Mahbube, henüz 20’li yaşlarındaki yeğenine, acı tatlı anılarıyla hayat hikâyesini anlatmaktadır. Tıpkı genç yeğeni gibi, varlıklı ve asil bir aileden gelen Mahbube, 15’indeyken marangoz çırağı Rahim’e âşık olur.

Başarılı Hafız Olma Ve Yetiştirme Metodları - Ziya Salihoğlu - Yasin Yayınları
Kuran kursu Öğrencileri ve Eğitmenleri için Başarı motivasyon ve psikoloji rehberi. "Kim Kuran’ı Kerim okumayı öğrenir, arkasından da ezberlerse, ezberlediği Kuran’ın emrine uygun bir şekilde yaşarsa o kimseyi Allah, ezberleyip amel ettiği Kuran’ın hürmetine cennetine almakla kalmaz, aynca akrabalarından cehenneme gitmesi kesinleşen on kişiye de şefaat edip kurtarma izni de verir"

Kur'an-ı Kerim'de Rızık ve İktisadi Hayat - Ahmet Coşkun - Ensar Neşriyat
RIZIK VE İKTİSADİ HAYAT İÇİN Kur’an-ı Kerim, rızka çok büyük önem vermiş ve onu Allah’ın varlığı ve birliğinin delillerinden birisi kabul etmiştir. Kâinattaki en güzel nizam, tertip ve ahengin birer parçası olan çeşitli renkteki ekinler, bitkiler, hayvanlar ve diğer faydalanılacak şeylerin hepsi hem birer rızık hem de birer inayet delilidir. Bu bakımdan Râzık oluş ve rezzâkiyet Cenâb-ı Hakk’ın en mübarek isimlerindendir.

Aşk ve Ölüm - Ömer Çaha - Popüler Kitaplar
Aşk ve Ölüm hayatın en önemli parçalarından ikisi. Belki de en önemlileri. Bunun için olsa gerek bu iki tema edebiyatımızda sık sık kullanılır.

Efendimizin Ramazanı - Said Koçer - Işık Yayınları


Konstantinopol - Harold Lamb - Kaknüs Yayınları
Doğu ve Batı medeniyetlerine dair belgesel niteliğindeki tarihî romanları onlarca dile çevrilen Amerikalı ünlü yazar Harold Lamb’dan ilginç bir Konstantinopol hikâyesi…

Özün Özü - İbn Arabi - HayyKitap
Bilinsin ki, bir güzel sevgilinin güzelliğine bakılsa ve onun etrafına yüz binlerce ayna koyulsa o sevgili yüz binlerce görünür. Görüntüler, o aynaların kendi kabiliyet ve istidatlarına farklı farklı olabilir. Sevgilinin bir aynada görünen yüzünü görüp diğeryüzleri inkâr eden ârif değildir. Ârif olan hepsini kabul eder.

Arifler ve Olağanüstü Hadiselerin Sırları - İbni Sina - HayyKitap
Zamanlar üstü bir açık oturum sanki. Zamanlar üstü çünkü "sohbet" bir avlu sessizliğinde akıyor, temiz su kadar berrak; hakikatleri konuşuyorlar. Üstelik sohbete katılanlar aynı zamanı ve mekânı da paylaşmıyor! İki büyük isim arasında geçiyor konuşma. İbn Sina tembih ediyor, işaret ediyor, nasihat veriyor. Gerçeğin özünü süzüyor, kelimelerin inceliklerinde hikmetlerin değerlisini lokma lokma yediriyor.

Miras - Nurten Ertul - Gözlük Yayınları
İstanbul’un bin bir rengini oluşturan Türkler, Rumlar, Museviler, Ermeniler ile Levantenler’in günlük hayatları heyecan verici ve nefes kesici olayların ekseninde binlerce yıldır sürüyor. Dünyanın eski merkezinde yaşayan renklerin hayatları, yeni merkezlerde alınan kararlarla bu yüzyılda da bir kez daha alt üst olacaktı.

Kimlik - Nurten Ertul - Gözlük Yayınları
Feodal yapıların içinde bireyselleşmiş günümüz insanlarının kimlik arayışına farklı bir bakış getiriliyor. Kimlik’te bireysellikle birlikte oluşan yabancılaşma karşısında genç kadın, köklerinin peşinden giderek, Kapadokya’nın sır dolu kapısını aralıyor. Burada genç kadının karşısına Karamanlı Hıristiyanlar ile Müslümanların kayıplar üzerine kurulu trajik hayatları çıkıyor.

Yahudileşme Temayülü - Mustafa İslamoğlu - Düşün Yayıncılık
Bugün, kendi nefislerinde olan "Yahudileşme temayülü" sonucunda ümmet olarak geldiğimiz vahim nokta ortada. Ümmetin kıyameti, Yahudileşme sonucunda koptu. Ümmet coğrafyasının çeşitli bölgelerinden gelen ah u eninler bunun acı habercisi. Her kıyamete bir "ba'sü ba'del-mevt" gerek. Eğer nefislerimizde olan "Yahudileşme temayülü"nü frenler, onu "Müslümanlaşma temayülü"ne dönüştürebilirsek, o zaman çölde avare kasnakçasına dönüp duran İsrailoğulları gibi sıkıştığımız şu zaman çölünden "huruç"a kadir olup, "arz-ı mev'ud'a" değil ama Kur'an'da vadedilen "nasr-ı Mev'ud"a ulaşabiliriz.

Hukuk Risalesi - İmam Ali Zeynelabidin - Nesil Yayınları
İSLAM\'IN HAK gerçeğine verdiği önem ve konuya gösterdiği duyarlılıktan hareketle kaleme alınan elinizdeki kitap, İslam edebiyatının kıymetli eserlerinden birisidir. Peygamber (a.s.m.) torunu Hz. Hüseyin\'in (r.a.) oğlu İmam Ali Zeynelâbidîn\'e aittir. İnsan hayatı için uyulması gereken çok önemli ve canlı prensipler ihtiva etmektedir.

Cemil Meriç'in Dünyası - Mustafa Armağan - Timaş Yayınları
Bir çağın vicdanı olmak isterdim; bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin. İdrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak isterdim. Muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprü olmak isterdim; kelimeden, sevgiden bir köprü... Ben bu mazlum medeniyetin sesi olmak istiyorum...

Bir Kırık Dilekçe - M. Fethullah GÜLEN - Define Yayınları
Dua; bir çağrı, bir yakarış ve küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya, arzdan, arzlılardan semalar ötesine bir yöneliş, bir talep, bir niyaz ve bir iç dökmedir.

Kosova Tekkeleri - Raif Vırmiça - Sufi Kitap
Kardeş Coğrafyanın Tasavvuf Haritası… Kadirîlik, Mevlevîlik, Nakşibendîlik, Halvetîlik, Rifaîlik… Tasavvuf, Kosova'da asırlarca yaşadı, İslam'ın yaygınlaşmasına hizmet etti, kentlerin kimliklerini şekillendirdi.

114 Kod - Ali Akyüz - Timaş Yayınları
Elinizdeki bu eser, daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi Kur’an perspektifinde Hz. Peygamberin belirlenen misyonu, vizyonu ve aksiyonunu belirlemek için kaleme alınmıştır. Önemli bir farkla ki, o da bu çalışmanın onun davranış ve sözlerine mesnet teşkil eden ayetlerin nüzul sırasına göre tertip edilmiş olmasıdır.

İslamo Fobi - Vincent Geisser - Mavi Ufuklar Yayınevi
İslamofobi, pek çok ülkenin muhtelif şartlar altında uğraşmak zorunda olduğu küresel bir problem. Konuyla alâkalı 2004 yılında Birleşmiş Milletler’de bir konferans düzenlendi. 2006 yılında da İslâm Konferansı Örgütü, küresel ölçekte İslamofobiyi gözlemlemek için bir oluşuma gitti.

Benim Namazım - Selcen Yüksel Arvas - Nesil Yayınları
Küçük dostlarımız! Namaz hakkında aklınıza takılan pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsiniz.

Benim Orucum - Selcen Yüksel Arvas - Nesil Yayınları
Küçük dostlarımız! Oruç hakkında aklınıza takılan pek çok sorunun cevabını bu kitapta bulabilirsiniz.

Oruç Yıldız - Arife Gökmen - Nesil Yayınları
Minik Yıldız, meraklı ve öğrenmeye çok hevesli bir yıldız. İlk defa Ramazan ayına şahit oluyor. Dolayısıyla gördüğü her şeyi merak ediyor ve anlamaya çalışıyor.

Clarissa - Stefan Zweıg - Can Yayınları
Edebiyat tarihinin büyük isimlerinden Stefan Zweig, gözlemleri ve acı dolu geleceği öngören duyarlılığıyla 20. yüzyıl Avrupasına damgasını vurmuş bir aydındı.

Dr. Jekyll ve Bay Hyde - Robert Louis Stevenson - NTV Yayınları
Sonuçta hepimizin sakladığı bir şeyler var, ama pek azımızın sırrı Dr. Jekyll'ınki kadar korkunç...”

Manzaradan Parçalar - Orhan Pamuk - İletişim Yayınları
Orhan Pamuk bu yeni kitabında, çocukluğundan başlayarak hayatından, yaşadıklarından bütün içtenliğiyle söz ediyor. Yazarın babasının ölümü, siyasi dertleri, futbol oynarken ya da romanlarını yazarken hissettikleri, tıpkı annesinin sigara böreği yapışı, yaz gecesi bir sivrisineğin hareketleri ve Boğaz gemileri hakkındaki gözlemleri gibi büyük bir manzaranın parçası olarak dikkatle işleniyor.

Darbe Yargısının Sonu - Osman Can - Timaş Yayınları
Osman can'dan referandum öncesi türkiye'nin gündemini sarsacak bir çalışma!

Barış Elçisinden Rahmet Dokunuşları - Nihat Hatipoğlu - Doğan Kitap
İslam'ın gerçek mesajını milyonlara ulaştıran Nihat Hatipoğlu'ndan…Barış elçisi Hz. Peygamber'in yüce ahlakı, hayatı ve son konuşmaları...

Okko - Hub - Yapı Kredi Yayınları
Yapı Kredi Yayınları Nisan ayında yayımlanan Tetikçi’den sonra şimdi de Okko- Sular Devri adlı çizgi roman albümünü yayımladı.

Lila, Lila - Martin Suter - İthaki Yayınları
David, Marie’yi sevmektedir. Ama Marie umutsuzca etrafında dolanan bu garson çocukla pek ilgilenmez. O günlerde David bir şey keşfeder. Eski bir komodinin çekmecesinde bir romanın elyazmalarını bulur. Görünüşe göre roman ellili yıllardan kalmadır ve 21. Yüzyılın postmodern dünyasında hissedilemeyecek kadar saf ve derindir. Romanı David’in yazdığını zanneden Marie adeta büyülenmiştir.

(Haber 7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR