43 yaşındaki Birsen, Samsun'da çilek ve aronya yetiştirmeye başladı

Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'da tekstil sektöründe çalışan Birsen Yıldız (43), şehir hayatının olumsuzlukları ve stres nedeniyle memleketi Samsun'a dönerek çilek ve aronya yetiştirmeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.12.2023 12:13 GÜNCELLEME 15.12.2023 17:27 Kobi
43 yaşındaki Birsen, Samsun'da çilek ve aronya yetiştirmeye başladı
43 yaşındaki Birsen, Samsun'da çilek ve aronya yetiştirmeye başladı

İstanbul'da uzun süre tekstil sektöründe modelist ve yönetici olarak çalışan Birsen Yıldız, eşi ve iki çocuğuyla memleketi Samsun'a dönerek tarımla uğraşmaya başladı.Yaklaşık 20 yıldır İstanbul'da tekstil sektöründe çalışan Yıldız (43), şehir hayatının olumsuzlukları ve stres nedeniyle memleketi Samsun'a dönmeye karar verdi.Eşinin de desteğini alan Yıldız, Kavak ilçesine bağlı Ahırlı Mahallesi'nde 25 dönümlük bir arazide önce evini inşa ettirdi daha sonra da İlçe Tarım Müdürlüğünden eğitimler aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden fidan desteği de alan Yıldız, arazisinde iki yıldır çilek ve aronya yetiştiriyor. Yıldız, çocukları, kedi ve köpekleriyle arazisinde stressiz bir yaşam sürmenin mutluluğunu yaşıyor.

İstanbul'dan memleketine tatil için geldiği zamanlarda yaşadığı mutluluğun artık sürekli olduğunu ve hayallerine kavuştuğunu ifade eden Yıldız, "İstanbul'da şartlar çok ağır. Bir çıkış yolu aradım. Eşimle konuştuk karar verdik. Ben iş yerimi devrettim, eşim işinden ayrıldı." dedi.

Ahırlı Mahallesi'nde iki katlı ev yaptırdıklarını, arazilerinin 20 dönümlük bölümünde aronya, 2 dönümlük alanda ise çilek yetiştirdiklerini belirten Yıldız, çilekten kısa sürede kazanç elde ettiğini aktardı.

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bende anlamıyorum genellikle haberlerde yok şu yaştaki kişi diye başlanıyor 25 yaşındaki genç ,35 yaşındaki adam , 50 yaşındaki adam ,69 yaşındaki adam veya kadın kardeşim insanın yaşı haber konusu mu bende anlam veremiyorum
    Cevapla
  • Mavili 4 ay önce Şikayet Et
    yaşına niçin vurgu yaptınız! gereksiz...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Kadın kedi seviyor. Haber olacak bir ürün görünmüyor. Ha birde. Kadının yaşından kime ne?
    Cevapla
  • Birsen Yıldız 1 ay önce Şikayet Et
    Mevsim dolayısıyla ürün çekemediler. Yolunuz düşerse yazın çilek yemeye sonbaharda aronya yemeye beklerim. Sevgiler...
    Cevapla
  • Çarşambalı 4 ay önce Şikayet Et
    Aynı yere takilmışız tamam haber olabilirde yaşı en başa yazmanın anlamı nedirki?
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Okumazsan haber olduğunu anlayamazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR