Halkbank, kadın girişimciye 53 milyar TL destek sağladı
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimciliğini desteklemek için 2021’de hayata geçirdikleri Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’yle 215 bin kadın girişimciye ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sunduklarını kaydetti.
ABONE OLHalkbank, kadın ve genç girişimcileri, Türkiye’ye değer katan, alanında önemli başarılara imza atmış liderler ile buluşturduğu “Vizyon Buluşmaları” toplantılarına “Kadın Liderler ve Girişimciler” ile başladı. Vizyon Buluşmaları, bugün “Dijital Gelecekte Genç Girişimciler” toplantısı ile son bulacak.
Dünkü toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “2021’de kadın girişimciliğini desteklemek için hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar farklı meslek gruplarından 215 bin kadın girişimciye ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sunduk.
Başarı hikayelerine ortak olduğumuz, ülkemiz için üretim ve istihdam sağlayan kadın girişimci müşteri sayımızı 2024 yılı sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Osman Arslan, Türkiye’de kadınların kullandığı her iki ticari krediden birinde Halkbank’ın imzasının bulunduğu bilgisini paylaştı.
Bankalarında kadın girişimci kredisi bulunan 107 bin müşterinin katılımı ile 2023 Ekim’de bir anket gerçekleştirdiklerini aktaran Arslan, “Bankamızdan finansal ürün kullanarak bir şehri büyüten, geliştiren ve üretimini artıran müşterilerimizin yüzde 45’inde kredi kullanımından kaynaklı ciro artışı olduğunu ve bu müşterilerin ortalama ciro artışlarının yüzde 66’ya ulaştığını tespit ettik. Ayrıca kadın girişimcilerimizin bankamızdan kullandıkları kredilerini de ihracat cirolarında yıllık ortalama yüzde 56 artış kaybettiğini gördük. Böylelikle ülkemizin kalkınma hamlesine de destek olduk.” diye konuştu.
“KADIN GİRİŞİMCİ KREDİLERİNİN YÜZDE 50’SİNİ FİNANSE EDİYORUZ”
Halkbank Genel Müdürü Arslan, ciroyla birlikte istihdamın da arttığını dile getirerek, müşterilerinin kredi kullanımları sonrasında 75 bin kişiye ilave istihdam sağladığını gözlemlediklerini vurguladı. Arslan, “Bununla beraber ankete katılan kadın girişimcilerin çalışanlarının yüzde 58’inin de kadın olması bizi son derece memnun etti. Halkbank olarak sektörde kullandırılan kadın girişimci kredilerinin yüzde 50’sini finanse ediyor olsak da ülkemizde yüzde 14 olan kadın girişimcilik oranının dünya ortalaması olan yüzde 35 seviyesine çıkarmak, kadın girişimciliği kültürünün gelişmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
“ÜRETEN KADINLAR DEĞİŞKEN FONU’NU HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Osman Arslan, projelerine yenilerini eklemeye devam edeceklerini aktararak, Üreten Kadınlar Değişken Fonu’nu hayata geçirmek üzere çalışmalara başladıklarını ifade etti. Arslan, söz konusu fonun yüzde 80’ini Borsa İstanbul’da işlem gören ve kadınların istihdam ve yönetiminde söz sahibi olmalarını destekleyen yerli şirketlerin hisse senetleri, ihraç ettikleri borçlanma araçları ve kira sertifikalarının oluşturacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bu fon ile kadın dostu şirketlerin teşvik edilmesi ve güçlenmesi amaçlanıyor. Bununla beraber İhracatta Kadın İzi projemiz ile kadın girişimcilerimizin ihracat yapabilmelerine yönelik bir eğitim programıyla başlayacağız. Eğitim ve mentörlük hizmeti sunacağımız projemiz kapsamında e-ticarete giriş, e-ticaret sitesinin kurulumu, yurt içi ve yurt dışı pazar yerlerinde satış gibi konularda eğitimler düzenleyip daha önce ihracat yapmamış kadın girişimcilerimizin pazar yeri entegrasyonlarını sağlayarak ilk ihracatlarına vesile olmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönemde kadın girişimci ekosisteminin gelişmesi için yeni ve avantajlı finansal ürünlerimizi desteklerimize devam edeceğiz.”
-
sadi 10 ay önce Şikayet EtDestek aileye verilmeli. Aileyi güçlendirmeli. Aksi halde aile huzursuzluğu körüklenmiş olur. İş bulamayan kocaya, ben çalışıyorum, sen yatıyorsun. Her gün kavga.Beğen Toplam 1 beğeni
-
cccccccc 10 ay önce Şikayet Etyanlış işler yapıyorsunuz.adil olun.erkekler taşmı yesinBeğen Toplam 2 beğeni
-
demirci 10 ay önce Şikayet EtNi ye kadınBeğen Toplam 4 beğeni
-
Fatih 10 ay önce Şikayet EtPozitif ayrımcılık.Beğen Toplam 1 beğeni
-
saliha 10 ay önce Şikayet Etben bir kadın girişimci olarak imalat sektöründe faaliyet göstermeme rağmen kaç defa başvuruda bulunsam hep red yanıtı alıyorum ya ipotek gösterecek mal varlığı istiyorlar veya teminat istiyorlar bunları verebilecek konumda olsam zaten destek istemem. bu destekleri kimlere veriyorlar anlamıyorum. bildiğim tek şey kosgeb olsun devlet bankaları olsun bu tür destekleri adamı olan alıyor.Beğen Toplam 5 beğeni
-
mstf 10 ay önce Şikayet EtKadın diye değilde aileye destek amaçlı olmalı, aile ve evlilik müessesi güçlenmeli, aile içi çatışma potansiyeli yaratacak veya boşanmayı ekonomik destekleyecek adımlar zararlı olurBeğen Toplam 10 beğeni