Darıca'da engellilere eğitim

Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi'nde (DAREN), engelli vatandaşlara yönelik eğitimler devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2015 12:27 GÜNCELLEME 24.12.2015 13:01 GÜNCEL
Darıca'da engellilere eğitim
Darıca'da engellilere eğitim

İlçe Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokol kapsamında engellilere işaret dili, polyester boyama, el sanatları ve filografi eğitimleri veriliyor.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak yaklaşık bin 200 engelliye hizmet verdiklerini belirterek, merkez sayesinde ilçede yaşayan engellilerle sürekli irtibat halinde olduklarını kaydetti.

Engellilere sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Karabacak, "Periyotlar halinde düzenlediğimiz bilgisayar, müzik, tiyatro, işaret dili, polyester boyama, el sanatları ve filografi kurslarıyla da engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına önemli katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Engelli vatandaşlarımızı toplumdan soyutlamadan onları topluma kazandırmak adına aileleriyle birlikte çalışıyoruz. Toplum olarak onların eğitimine ve yaşamlarına değer verip katkı sunmalıyız" şeklinde konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR