Yerli uçan otomobil heyecanı! AirCar ile gökyüzünde Türk imzası
AirCar adını verdiği uçan otomobil projesiyle Türkiye'yi bu konuda ilk sıralara taşımayı hedeflediklerini dile getiren genç mühendis Eray Altunbozar, "Devletimiz yardım ederse biz hazırız, AirCar'ı göklerle buluşturabiliriz." dedi.
ABONE OLAmerika'da Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra yurda dönen Eray Altunbozar'ın Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki atölyesinde hayat bulan AirCar projesi, Türkiye'yi uçan arabalar çağında öncü yapmaya hazırlanıyor.
"PROJEYE 2017'DE BAŞLADIM"
AirCar'ın geliştirilme sürecini anlatan Eray Altunbozar, bu projeye 2017 yılında başladığını ve yaklaşık 7 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.
Altunbozar, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde çalışmaların devam ettiğini ve otomobilin 7'nci prototipini geliştirdiklerini söyledi.
Drone kullanımın dünya genelinde yaygınlaşmasıyla araştırmalarını derinleştirdiğini aktaran Altunbozar, "Araştırdıktan sonra bu işi yapmaya karar verdim. Zamanının geldiğini düşündüm. '2017'de başlarsak anca vakti geldiğinde hazır oluruz' diye düşündüm. O niyetle başladım ve buraya kadar geldik." diye konuştu.
"ŞU ANDA TEST AŞAMASINDA UÇUYORUZ"
AirCar'ın test aşamasında olduklarını dile getiren Altunbozar, " AirCar'ı üretmek, kısmen seri üretime almak maliyetli, külfetli bir konu. Devletimiz yardım ederse biz hazırız, AirCar'ı göklerle buluşturabiliriz." şeklinde konuştu.
"SERİ ÜRETİME GEÇMEK LAZIM"
Projeyi öz sermayesi ile bu aşamaya kadar getirdiğini anlatan Altunbozar, "Devletten, TÜBİTAK'tan Ar-Ge geliştirmeleri için iki projede desteklendik ancak bundan sonra fabrikalaşmak ve seri üretime geçmek lazım. Devletimiz, 'AirCar gibi uçan arabalar Türkiye'de üretilsin' gibi karar alırsa bizde Türkiye'de bunun fabrikasını kurmak, senede en azından 500-1000 adet üretebilecek tesisi yapmak istiyoruz. Bunun planlamasını yaptık." dedi.
"PARAMIZ YURT DIŞINA GİTMEYECEK"
İstanbul trafiğinden ve vakit kaybından söz ederek AirCar'ın sağlayacağı avantajlardan söz eden Altunbozar, "AirCar gibi elektrikli ve otonom hızlı uçan araçlar bu problemi azaltabilir. Uçan arabalar çağının başlangıcı, nasıl elektrikli arabalar yavaş yavaş artan bir oranda yayıldıysa bunlar da yayılacak. Biz bunu Türkiye'de yaparsak ithal etmeyeceğiz, paramız yurt dışına gitmeyecek. Yerli ve milli olarak vatandaşlarımızla buluşturacağız." ifadelerini kullandı.
30 SAATLİK EĞİTİM AIRCAR'I KULLANMAK İÇİN YETERLİ OLACAK
Aracın tasarımından üretimine kadar tüm detaylarını ekibiyle birlikte geliştirdiğini söyleyen Altunbozar, "Araç 2 kişilik ve yaklaşık 300 kilogram. 2 kişiyi taşıyabiliyor, yaklaşık 200-250 kilogram yük taşıyabiliyor. Otonom özelliği var ama şu anki regülasyon bize mutlaka pilotun ve joystickin olmasını zorunlu koşuyor. Oto pilot olabilir ama mutlaka pilotta içinde olmalı. Bu pilotun 30 saatlik eğitim alması gerekiyor. 30 saatlik eğitimi tamamlayan birisi AirCar'ı uçurabilecek. 2 kişiyle yaklaşık 45 dakika uçabileceğiz. Bu da İstanbul'un bir ucundan bir ucuna uçmaya yeterli. Elektrikli, 15 dakika içinde piller şarj olabiliyor. Saatte 90 kilometrelik hızla seyredebiliyor." dedi.
-
Kayra 2 hafta önce Şikayet EtÇok güzel bir proje olduBeğen
-
Kayra 2 hafta önce Şikayet EtÇok güzel bir projeBeğen
-
Fahrettin Kurt 2 hafta önce Şikayet EtMaşallah Allah yolununzu açık ve Alemi İslam için hayırlı eylesin.Beğen
-
Buket aldız 2 hafta önce Şikayet EtAdıda Türk olaydı neden bir tüelün türkiyede ürettiği ürün yabancı isimliBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ebru 2 hafta önce Şikayet EtHalk yardım etse yani biz hisse alsak o paralarla üretime geçsen daha çabuk üretime geçer Devleti beklersen ohooooBeğen Toplam 3 beğeni