Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı

Marmara Depremi'nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar'da, 4 kat sınırı kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2017 09:19 GÜNCELLEME 13.05.2017 12:23 Konut
Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı
Avcılar'da 4 kat sınırlaması kaldırıldı

1999 yılındaki Marmara Depremi'nde en fazla kaybın yaşandığı yerlerden biri olan Avcılar'da, evlerin yıkılarak yeniden inşa edilmesinde en büyük engellerden biri olan 4 kat sınırlaması kaldırıldı

Yapılan düzenleme için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, "Avcılar halkı için hayati, bizler için de insani ve vicdani bir görevdi" diye konuştu. 
 
CHP MECLİSİ TERK ETMİŞTİ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Avcılar'ın Merkez, Ambarlı, cihangir, Denizköşker, Mustafa Kemal Paşa, Gümüşpala, Üniversite Mahallelerinin yeniden inşasını sağlayacak imar planları oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen planların son dakikada geri çekilmesi, mecliste gerginliğe neden olmuş, CHP oturumu terk etmişti. 

4 KAT SINIRLAMASI KALDIRILDI, 6 KAT YAPILABİLECEK 
 
CHP ve AK Partili üyelerin oybirliği ile kabul edilen kararda, yüksek katlı yapılarda oturan vatandaşların hak kaybına uğramasına neden olacak 4 kat sınırlaması kaldırıldı. Avcılar'da 1982 yılında getirilen düzenleme ile 5-6 kata kadar izin verilen binalar, 2008 yılında çıkartılan İmar Planı doğrultusunda 4 kata düşürülmüştü. Bu nedenle yüksek katlı binalarda ikamet eden ev sahipleri hak kaybına uğruyordu. Hak mahrumiyetini önlemek ve depreme dayanıklı modern yapılar inşası için yapılan imar planı değişikliği hem hak mahrumiyeti yaşayacak olan vatandaşların haklarını geri vermeyi, hem de eskimiş binalarının yenilenerek, olası bir afet durumuna karşı dayanıklı hale gelmesini amaçlıyor. 
 
Planda yüksekliğin en çok 15.50 metre olarak belirtilen alanlarda yapı yüksekliği en çok 5 kat olarak;  yüksekliğin en çok 18.50 metre olduğu alanlarda ise 6 kat uygulama yapılabilecek. 
 
AVCILAR HALKI İÇİN HAYATİ, BİZLER İÇİN DE İNSANİ BİR GÖREVDİ
 
Raporla ilgili söz alan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, yapılan düzenleme için Avcılar halkı adına teşekkür ederek "Avcılar halkı için hayati, bizler için de insani ve vicdani bir görevdi. Avcılar meclisinde oybirliğiyle kabul eden, komisyonlarda yaptığı çalışmalarla meclise getiren, mecliste emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapi sağlam ve denetimler iyi olduktan sonra katın bir önemi yoktur Çünkü istanbula c 35 beton atiliyor bundan aşağı beton yok ve bu beton öncelerde köprülerde kullanılan beton ve radtal temel atiliyor Allahin izniyle bunlara dikkat ettikten sonra bir sıkıntı olmaz inşaallah
    Cevapla
  • yaramaz55 6 yıl önce Şikayet Et
    niye kaldirildi vahiy mi geldi deprem olmayacak diye. yaziklar olsun
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlis bir karar neyine sevinsin insanlar mutehatit sevinir iste.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    kadıkoye camlıcadan bakıldıgında muhtesemdı sımdı bakılacak bıseyı kalmadı 4 ve 5 katlı agaclı bınaların yerıne 10kat vazgecoldı 13 kat vazgecıldı15 kat verıldı sokaklarda artık cocuk yok cunku o sokaklara artık gunes vurmuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR