Ağaoğlu'nun projesinden daire alanlar şokta!
Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 Projesi'ndekine Fatih Ormanı krizine benzer bir krizi şimdi de Çekmeköy Belediyesiile yaşıyor.
ABONE OL
İşadamı Ali Ağaoğlu'nun Çekmeköy'de yaptığı My Country Projesi'nde, Maslak 1453 Projesi'ndeki Fatih Ormanı'ndakine benzer bir kriz yaşanıyor.
Bahçeli villa olarak 2006 yılında sahiplerine teslim edilen My Country'nin tenis kortu ve sosyal tesislerinin belediyeye ait olduğu ortaya çıktı. Ağaoğlu'nun villa sattığı My Country sakinleri, Çekmeköy Belediyesi'nin 6 yıllık 'kullanım bedeli' talep etmesiyle adeta şok oldu.
Yeni Şafak'ın Kamuya ait bir alanın başkaları tarafından haksız bir şekilde kullanılması sonucu 'işgalci'den talep edilen ve 'ecrimisil' olarak adlandırılan bedel, belediyenin gönderdiği yazıyla site sakinlerinden talep edilince, Ağaoğlu'ndan villa alan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Proje taslak ve maketlerinde kendilerine sunulan yeşil alanların aslında kamuya ait olduğunu öğrenen My Country sakinleri, 'ecrimisil' ödemek zorunda kalmaları nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.
Tanıtımlarda "Arazi Belediyeye Aittir" Yok
İşadamı Ali Ağaoğlu, My Country Projesi'ni 2006 yılında 'Kırda yeni bir hayat başlıyor' sloganıyla kamuoyuna tanıttı.
Toplam 8 tip olmak üzere 271 villa, konak ve daireden oluşan site 173 dönümlük alan üzerine kuruldu. Sitenin tanıtım yazısında bazı tesislerin Çekmeköy Belediyesi'ne ait olduğunun belirtilmemesi dikkat çekti. Tanıtımlarda şu ifadeler yer aldı: "Kentin gürültüsü ve karmaşasından uzak, yeşil doğası ve depreme dayanıklı zemini ile Çekmeköy'de 173 dönümlük bir arazide bulunuyor. Seçkin mimarlar tarafından tasarlanan 8 tip toplam 271 konutta, geleneksel kır evi ile modern mimarının ideal uyumu hakim. Kenti insanına yepyeni ve konforlu bir yaşam sunan My Country; sosyal ve sportif aktivite merkezi My Club ile günün yorgunluğu ve stresinden uzaklaşacak, keyifle vakit geçirilecek birçok imkanı birarada topluyor. Sakinlerin kullanımına sunulan 4 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası ve 1 adet mini futbol sahası bulunmaktadır."
Rızamız Dışında Kullandınız
Doğa ile iç içe vaadi ve projenin maketinde yer alan tenis kortu ve basketbol sahası gibi sosyal alanların varlığı nedeniyle konut satın alan site sakinleri bir süre önce Çekmeköy Belediyesi'nin kendilerine gönderdiği 'ecrimisil' talebi yazısıyla sarsıldı.
Yazıda, sosyal tesislerin kanun gereği projede kamuya terkedilen alan olduğu, bu nedenle sosyal tesisleri kullanan site sakinlerinden, bir malın sahibinin rızası dışında ve onun bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı söz konusu olmaksızın bu maldan yararlanan kişilerden istenen tazminat olan 'ecrimisil' istendi. Site sakinlerinin, konutlarının değeri açısından son derece önemli olan bu sosyal tesisler için belediyeye ecrimisil ödemek zorunda bırakıldıkları için tepkili oldukları belirtiliyor.
-
ata 10 yıl önce Şikayet EtBen o sitede oturuyorum ve hayatımın en sıkıcı yılları onlae varken çok güzel günlerdi Allahım bize yardım etBeğen
-
ELBİSTANLI 13 yıl önce Şikayet Etçekmeköylü olarak. soruyorum size 2006 da olan bir iş için 2012 çok erken mi oldu :) dalga mı geçiyorsunuz siz bu milletle.. o dönem akp ile arası iyiydi sanırım bu ara iyi degil adamın başını yakmaya karar vermiş demek ki hükümet ALLAH ıslah etsin sizi bizim ormanlarımızı bunlara peşkeş çekenler sizi iki yakanız bir araya gelmesin.. 2006 d nireeeeee 2012 nireee bu arada nerdeydiniz uzay da mıBeğen Toplam 11 beğeni
-
hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Etali ağaoğluna nasiplenecek tavsiyeler.. ağaoğlu bu işi bilmiyor. bankaların her şikayete rağmen kredi kartlarından türlü çeşitli para alma yollarını öğrensin.tüketiciyi koruma kanunlarının, bankalara neden işlemediğini öğrensin. hadi dahası da acaristanbula kimsenin neden dokunamadığına da baksın.elbet bir sebebi var. bu günlerde medyaya çok konu olan ali ağaoğlu ,wahsibatılıconun bu tavsiyelerine nazar etsin, nasiplensin zarar etmez.Beğen Toplam 1 beğeni
-
erdal 13 yıl önce Şikayet Etbenim merak ettigim aga oglu hukumete ne etti de bunlar basina geliyor. akp ninyarattigi bir zengin dir aga oglu acap diyiyorum akp su mesaji mi veriyor kazaninca kendiniz yaptiniz sanip bi yerleriniz kalkmasin ali agaoglu gibi kaldirdigimiz gibi indirmeyide bilirizzzz ona gore mesaji ayari mi bu cunku 6 yil birak kulansinlar arayip sorma sonra kalk yav bizim tesislerin 6 yillik aidati ne oldu de normal degilBeğen Toplam 16 beğeni
-
güney kuzey 13 yıl önce Şikayet Etorman bakanı pepe nerde .... acaristanbul da o villalar ormana yapıldı yıkacağız diye nara atan akp nin orman bakanı nerde şimdi o villalar yıkıldı mı duruyor mu yoksam bakan artık bakamaz mı oldu??şimdi de ali ağaya takmışlar da ali ağa size takar beyler pepenin yanına gidersiniz alim ALLAH dikat edin...ayrıca bu orma arazilerini peşkeş çeken şerefsiz kim yahu bir türlü bulunamıyor acep kim sizden bilen var sa buaraya yazssın ...:!!!Beğen Toplam 11 beğeni