Konya Büyükşehir, yol çalışmalarına devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, yol yapım çalışmaları kapsamında Selçuk Üniversitesi Kampüsü içinden geçen Ardıçlı Mahallesi Yolu’nu kampüs yerleşkesinden bağımsız hale getirerek modern ve planlı bir yol ağına dönüştürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2025 13:18 GÜNCELLEME 19.06.2025 13:18 ÜLKE'DE BUGÜN
Konya Büyükşehir, yol çalışmalarına devam ediyor
Konya Büyükşehir, yol çalışmalarına devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni yollar ve mevcut yollardaki bakım çalışmalarıyla şehrin ulaşım altyapısı güçlendirmeye devam ediyor.

Başkan Altay: “11.1 KM’lik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay yüzde 30'u tamamBaşkan Altay: “11.1 KM’lik Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay yüzde 30'u tamam

Kahraman gaziler Konya Büyükşehir'in kampındaKahraman gaziler Konya Büyükşehir'in kampında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın her noktasında ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Çalışmanın maliyeti 5 buçuk milyon lira.

ÇALIŞMA 5,5 MİLYON LİRAYA MAL OLDU 

  • Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nden geçen Ardıçlı Mahalle Yolu’nda yürüttükleri yol yapım çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Yaptığımız çalışmayla yol hem imar planlarına uygun hale getirildi hem de üniversite kampüsü içerisindeki trafik yükünü azaltacak alternatif bir güzergâh haline geldi. Artık Ardıçlı Mahallemize ulaşım, kampüs dışından kesintisiz ve modern bir yolla sağlanmış olacak. 5 buçuk milyon liraya mal olan yol çalışmasının hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Kampüs yerleşkesinden bağımsız hale getirilerek modern ve planlı bir yol ağına dönüştürülen Ardıçlı Mahalle yolu güzergâhı; kazı, dolgu, alt temel ve plent miks temel çalışmalarının ardından sıcak asfaltla kaplanarak trafiğe açıldı.

Yapılan yollar yeni bir güzergah oluşturarak trafik yükünü aldı.

KAYNAK : Haber7, Konya Belediyesi
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • iyi de 6 ay önce Şikayet Et
    hani punun pisiklet yolu çok noksan var çok artı burda hız sınırı kaçtur
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR