Başkan Altay Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen uluslararası heyetleri ağırlıyor

Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miśkiewicz ve Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdić, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2025 17:12 GÜNCELLEME 13.12.2025 17:13 ÜLKE'DE BUGÜN
Başkan Altay Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen uluslararası heyetleri ağırlıyor
Başkan Altay Şeb-i Arus törenleri için Konya'ya gelen uluslararası heyetleri ağırlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlâna’nın 752. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere Konya’ya gelen Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miśkiewicz ve Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdić ile bir araya geldi.

Büyükşehir Taş Bina’da gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Konya’nın Şeb-i Arus bereketiyle, farklı coğrafyalardan gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Altay, misafirlere nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Türkiye'de ilk: Başkan Altay, tüm peygamber aşıklarını davet etti Türkiye'de ilk: Başkan Altay, tüm peygamber aşıklarını davet etti

Konya Büyükşehir, Taş Bina'da video mapping gösterisi başlattı Konya Büyükşehir, Taş Bina'da video mapping gösterisi başlattı

Taş Bina’da yeni açılan ve Peygamber Efendimizin hayat yolculuğunu anlatan Siyer Sergisi ziyaret edidli.

KONYA'NIN TARİHİ BİR ŞEHİR OLDUĞU VURGULANDI 

Polonya Müslümanları Müftüsü Tomasz Miśkiewicz de, Konya’nın tarihi bir şehir olduğunu ve Türkiye’de İslam’ın kalbinin attığı yerlerden birisi olduğunu vurguladı. 

Saraybosna Belediye Başkanı Samir Avdić de misafirperverliği için Başkan Altay’a teşekkür etti. Konya’nın Saraybosnayla kardeş şehir olduğunu hatırlatan Avdić, "Konya öyle bir şehir ki hem Saraybosna için hem Bosna Hersek için çok şey yapmış. Biz kendi evimiz gibi hissediyoruz burayı. Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri için burada bulunmaktan çok mutluyuz. Çok güzel bir atmosfer var. Size ve Konyalılara huzur ve mutluluk içinde yaşamanızı dileriz." dedi. 

Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi

BAŞKAN ALTAY BİLGİ VERDİ 

Heyet ayrıca Taş Bina Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni ve Taş Bina’da yeni açılan ve Peygamber Efendimizin hayat yolculuğunu anlatan Siyer Sergisi’ni de ziyaret ederek Başkan Altay’dan bilgi aldı.

Başkan Altay, heyete bilgi verdi.

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR