Konya Büyükşehir’in otobüs filosu genişletildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir’in otobüs filosunu doğalgazlı, çevreci 10 yeni otobüsle daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.09.2026 09:15 GÜNCELLEME 28.09.2026 09:15 ÜLKE'DE BUGÜN
Konya Büyükşehir’in otobüs filosu genişletildi
Konya Büyükşehir’in otobüs filosu genişletildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinde konfor ve kaliteyi artırmak amacıyla otobüs filosuna 10 yeni araç daha dahil etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, toplu ulaşım hizmetlerinde kalite ve konforu artırmaya yönelik çalışmalara titizlikle devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ, Başkan Altay'ı ziyaret ettiAK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Âlâ, Başkan Altay'ı ziyaret etti

Başkan Altay: 'LİMA'larımızda gençlerimize katkı sağlıyoruz'Başkan Altay: 'LİMA'larımızda gençlerimize katkı sağlıyoruz'

Konya Belediyesi'nin filoya kattığı 10 yeni otobüs.

TOPLAM OTOBÜS SAYISI 706'YA ÇIKARTILDI 

Bu kapsamda, Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmeti veren büyükşehiri olan Konya’da araç filosunu düzenli olarak yenilediklerini aktaran Başkan Altay, “Şehir içi toplu ulaşım hizmetlerimizin kalitesini artırmak amacıyla daha önce 53 doğalgazlı otobüs almıştık. Şimdi de ilk etapta 10 yeni otobüsü daha filomuza dahil ettik. Doğalgazlı ve çevreci yeni araçlarla filomuzu daha da güçlendirmiş olduk. Böylece filomuzdaki otobüs sayımızı 706’ya çıkardık. İnşallah yakın zamanda şehrimize yeni otobüsler getirmeye devam edeceğiz. Yeni otobüslerimizin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Otobüsler hizmete hazır.

ULAŞIM YATIRIMLARI DEVAM EDECEK 

Başkan Altay, Konya’nın büyüyen ve gelişen yapısına bağlı olarak ulaşım alanındaki ihtiyaçların da sürekli değiştiğine değinerek, ulaşım yatırımlarını şehrin bütününü gözeten bir anlayışla sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • selçuklu 1 saat önce Şikayet Et
    aksaray belediyeside bu otobüslerden almalı millet küçük sarı dolmuşlarda eziyet çekiyor yaşlılar, hastalar, sakatlar zor biniyor iniyor.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 saat önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah
    Cevapla