Bankaların son oyunu: Sigorta

Hizmet gelirleri ve kredili mevduat hesaplarıyla para kaynakları kısılmaya başlanan bankalar, kendilerine yeni gelir kapısı buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2013 06:27 GÜNCELLEME 10.12.2013 09:06 Krediler
Bankaların son oyunu: Sigorta
Bankaların son oyunu: Sigorta

Bankalar, krediyle ev satın alanlardan 'sigorta zorunlu' diyerek 400 TL istemeye başladı. Finans kurumları, inşaat firması tarafından teslim edilen konutun zorunlu deprem ve yaşam sigortalarının kredinin çekildiği bankadan yapılması gerektiğini belirterek tüketiciyi yanıltıyor. Müşteriye e-mail gönderen banka daha sonra telefon açarak "Bunu acilen imzalayıp, faks ya da e-mail ile bize gönderin" diyor. Sigortaların konut kredisi çekilen bankadan yapılması gerektiğini, bunun yasal zorunluluk olduğunu belirtiyor.

120 MİLYONU BULUYOR

Müşteri, iki sigortanın bedelininin ne olduğunu sorduğunda banka fiyatı belirtiliyor. Aksi takdirde herhangi bir bilgi vermiyor. İki sigortanın toplam bedelinin 400 lirayı bulduğu söyleniyor. Bazı müşteriler, konuyu bilmedikleri için metni imzalayıp gönderiyor. Ancak, bu duruma itiraz eden ve bir yetkiliyle konuşmak istediğini iletenlere de bankacılar "Sigortanızı yaptırdıysanız sorun yok" diyerek teklifi geri çekiyorlar. Her yıl krediyle 300 bin civarında konut satılıyor. Bu rakam dikkate alındığında bankaların bu yolla elde ettiği kazanç 120 milyon lirayı buluyor.

Müşteriyi bu yazıyla kandırıyorlar

BANKASI ........CADDESİ ŞB.
Bankanızdan kullanmış olduğum ........ konut kredisi nedeni ile ..... Blok D:... no.lu gayrimenkulüme bankanızca dask ve ev sigortası yapılmasını ve ilgili sigorta bedellerinin ............................no.lu hesabımdan tahsil edilmesini rica ederim. Her vade bitiminde...........nolu poliçemi yenileyeceğimi, herhangi bir nedenle poliçemin tarafımdan yenilenmemesi halinde dahi, ...... Bankası A.Ş.'nin adıma sigorta teklifinde bulunmasını, sigortacının kabul etmesi ve poliçenin tanzimi durumunda sigorta priminin ........ Bankası A.Ş. nezdinde bulunan hesaplarımdan veya ........... A.Ş.'den almış olduğum kredi kartlarımdan tahsil edilerek sigorta şirketine ödenmesini, sigortacının poliçeyi yenilememe hakkının saklı olduğunu bildiğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim."

Kredi bitimine kadar biz yapıyoruz

Banka, sigorta yaptırmaya itiraz eden müşterilere "Kredinizi biz verdik, sigortayı biz yapmalıyız" diyor. Bankanın gönderdiği açıklama metninde şöyle deniyor: "DASK ve ev sigortası poliçelerinin takibinde sorun oluşmaması için kredi bitimine kadar bankamızın yapması gerekiyor." Müşteri bu açıklamayı da kabul etmezse "İstediğiniz yerden yaptırabilirsiniz, sorun yok" yanıtı geliyor. 

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR