İhtiyacınız varsa konut kredisi alabilirsiniz!!

İhtiyaç kredilerinde haziran ayına kadar bir artış gözlendiğini belirten İş Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ihtiyaç kredileri karşılık oranlarını artırmasından

ABONE OL
GİRİŞ 20.08.2011 09:24 GÜNCELLEME 20.08.2011 09:24 Krediler
İhtiyacınız varsa konut kredisi alabilirsiniz!!
İhtiyacınız varsa konut kredisi alabilirsiniz!!

Bankaların bu tür tedbirleri maliyetlerine yansıttıklarını ifade eden Sezen, “Haziran ayına kadar ihtiyaç kredilerinde talep artışı yüksekken daha sonra düşmeye başladı. Faizler de yüzde 1’den yüzde 1.35’e yükseldi” dedi. Müşteri talebinin düşmesinde faiz artışı ile birlikte yaz döneminin etkisinin de olabileceğine dikkat çeken İş Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezen, bayramda ve yaz dönemi sonunda ihtiyaç kredilerinde tekrar canlanma olmasını beklediklerini söyledi.

BDDK’nın ihtiyaç kredilerinin karşılıklarını artırmasının hanehalkının borçlanma oranını gösteren verilerden kaynaklandığını ifade eden Yalçın Sezen, “Rakamlar hanehalkının borçluluk oranının arttığını teyit ediyorsa devletin bu tür kararları alması doğaldır. İhtiyaç kredileri konut ve diğer tüketici kredilerine oranla göreceli olarak daha çok artış göstermişti” dedi.

Geliri uygun olan alsın’

Dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzlukların otoritelerin kamuoyunu uyarma ve piyasalara yönelik kararlar almasına yol açtığını ifade eden Sezen, “Ancak kişiler ihtiyaçları varsa ve kazançları uygunsa konut kredisi alabilirler. Biz bankalar kredi verirken elbetteki kişilerin ödeme durumlarına ayrıntılı olarak bakıyoruz ve geri ödememe risklerini ölçülüyoruz ancak ödeyip ödememe durumunu en iyi müşterinin kendisibilir. Eğer ihtiyaçınız varsa şu anda kredi alabilirsiniz.” dedi.

‘İş Bankası agresif olmayacak’

İş Bankası’nın özel bankalar içinde tüketici kredilerinde birinci sırada yer aldığını belirten Sezen, bankanın bu birinciliği elde ederken hiç bir zaman agresif davranmadığını ve en ucuz olmayı seçmediğini ifade etti. Yalçın Sezen, İş Bankası’nın tüketici kredilerinin altıncı ay itibarıyla 16.908 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi. Sezen, bankanın tükeci kredilerinin 2010’na göre yüzde 10’nun üzerinde artış kaydettiğini söyledi.

Bankanın müşteri talebi yoğunluğunu gözönünde tutarak sistemlerini yenileştirme süreci başlattığını bildiren Sezen, “Tüketici kredilerinde talepleri şubeden aldıktan sonra daha sonraki süreci genel merkez yürütecek. 1 milyonu aksın tüketici kredisi müşterimiz var. Şubelerimiz daha çok satış amaçlı çalışacaklar. Şubeden alınan taleple müşteri merkezden daha hızlı hizmet alacak” diye konuştu.

Milliyet

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR