Konut kredisi kullananlara sigorta incelemesi

Hazine Müsteşarlığı, taşıt ve kont kredisi kullanan vatandaşa habersizce yapılan sigorta işlemlerine el koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2012 09:54 GÜNCELLEME 29.11.2012 17:09 Krediler
Konut kredisi kullananlara sigorta incelemesi
Konut kredisi kullananlara sigorta incelemesi

Hazine Müsteşarlığı, bankadan tüketici, taşıt ve konut kredisi kullananlara, kredi sözleşmelerinin arasında imzalatılan sigortasözleşmelerini inceleme altına aldı.

Bankalardan talep edilen müşteri poliçeleri incelenerek müşterinin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. 

Kredi alırken müşterilerden izinsiz yapılan sigorta işlemlerine Hazine Müsteşarlığı el koydu. Gelen ihbarları değerlendiren Hazine, şikâyetin yoğunlaştığı banka şubelerinden poliçeleri istedi. Müşteriler tek tek aranarak sigortanın bilgisi dâhilinde yapılıp yapılmadığı tespit ediliyor.

Sabah'ın haberine göre, sadece bir şubeden 350 poliçenin alındığını belirten yetkililer, "Her bir müşteri tek tek aranacak. Sigortanın bilgisi dâhilinde yapılıp yapılmadığına bakılacak. Gelen şikâyetlere göre müşterilerin bu sigortalardan haberi bile yok" dedi. Hazine, ilk tespitlerin ardından sigorta incelemesini derinleştirerek BDDK ile paylaşacak. İncelemelerde bazı özel bankaların, emekliye, memura ve kendi işyeri olan kişilere bile işsizlik sigortası adı altında sigorta yaptığı ortaya çıktı.

BAŞBAKANLIK İNCELEYECEK

Sigorta sözleşmelerinin kredi sözleşmeleri arasına karıştırılarak, bilgi verilmeden ve izin alınmadan müşteriye imzalattırıldığı tespit edildi. Bazı şubelerde sigorta sözleşmelerinin kredi sözleşmelerinin arasına karıştırılarak müşteriye imzalatıldığını belirten yetkililer, her sigorta için ayrı bir prim alındığını belirtti. Sigorta usulsüzlüğü konusu Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da iletildi. Kurul, BDDK'ya sunulan dosya örneğini istedi. BDDK'ya sunulan dosyada, sadece bir özel bankanın 55 bin müşterisinden izinsiz kredi mevduat hesabı açtığı, müşteriden habersiz sigorta yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca, bankaların habersiz ek hesap açarak arkasından da müşteriye borç çıkardığına dikkat çekilerek, daha fazla sigorta primi almak için mükerrer kredi kartı satışları da yapıldığı ifade edildi.

YORUMLAR 1
  • ahmet enes 11 yıl önce Şikayet Et
    ne sorulması hesaptan haberin olmadan ödemesini çekiyorlar.. rakamlara da müdahil olma şansın yok.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR