Fitch TOKİ'nin notunu yükseltti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) uzun vadeli döviz cinsinden kredi notu ''BB ''dan ''BBB-''ye, yerel para kredi notu da ''BB ''dan ''BBB''ye yükseltildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2012 13:14 GÜNCELLEME 13.11.2012 13:23 Krediler
Fitch TOKİ'nin notunu yükseltti
Fitch TOKİ'nin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu, ''BB ''dan ''BBB-''ye, yerel para kredi notunu da ''BB ''dan ''BBB''ye yükseltti.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Fitch Ratings, 5 Kasım'da Türkiye'nin not arttırımının ardından dün de İdare ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Fitch Raitings, TOKİ'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu ''BB ''dan ''BBB-''ye, yerel para kredi notunu da ''BB ''dan ''BBB''ye yükseltti.

Fitch Ratings aynı zamanda TOKİ'nin uzun vadeli ulusal kredi notunu da ''AA (tur)''dan ''AAA(tur)''a artırdı. Tüm kredi notlarının görünümü durağan olarak belirlendi.

Not artırımları, Fitch'in Türkiye'ye ilişkin 5 Kasım tarihli benzer not artırımını takiben gerçekleşti. Fitch Rating, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmişti. Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ''BB ''dan ''BBB-''ye yükseltmiş, yerel para cinsinden kredi notunu ''BB ''dan ''BBB''ye çıkarmıştı. Fitch, kredi notunun görünümünü durağan olarak açıklamıştı.

Fitch, not artırımının, Türkiye'nin kısa vadeli makro finansal risklerinin, ekonominin yumuşak bir inişe doğru gitmesine bağlı olarak azalmasını, ılımlı ve azalan kamu borç yükünü, güçlü bankacılık sisteminin, olumlu orta vadeli büyüme görünümünü ve göreceli olarak varlıklı olmasını yansıttığını vurgulamıştı.

Ayrıca Fitch, Türk ekonomisinin daralan cari işlemler açığı ve düşük enflasyonla sürdürülebilir büyüme oranına dönme yolunda ilerlediğine inandığını bildirmişti.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR