Tüketicinin kredi komisyonu zaferi

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bir bankadan ev kredisi kullanırken 700 lira komisyon alınan tüketici, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurarak başlattığı mücadele sonucu parasını yasal faiziyle geri aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2012 12:40 GÜNCELLEME 16.12.2012 13:23 Krediler
Tüketicinin kredi komisyonu zaferi
Tüketicinin kredi komisyonu zaferi

Emekli bekçi Sadık Uçar (52), bir bankadan 2010'da aldığı 42 bin liralık kredi karşılığında ödediği 700 liralık komisyon ücretini geriye almak için 9 ay önce İnebolu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Uçar'ın başvurusunu değerlendiren hakem heyetinin komisyonun geri ödenmesine karar vermesi üzerine ilgili banka İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti.

Sadık Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici mahkemesi sıfatıyla davaya bakan mahkemeye sunduğu belgelerin ardından hakimin ilgili bankaya cevap için 2 hafta süresi tanıdığını söyledi.

Mahkemenin yapılacak duruşmaya taraflardan birinin gelmemesi durumunda dosyanın işlemden kaldırılacağı uyarısında da bulunduğunu ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

''Bankanın avukatı tanınan cevap süresinin ardından yapılan duruşmaya gelmeyince dava lehime sonuçlandı. Ödediğim komisyonun tahsili için 13 Kasım'da İnebolu İcra Müdürlüğü'ne başvurdum. Yapılan işlemlerden sonra ödediğim komisyonu 755 lira olarak tahsil ettim. Ancak hukuk mücadelem bitmedi. Dosya masrafı olarak ödediğim 2 bin 100 lirayı da bankadan geri almak için mücadele başlatacağım. Kredilerde alınan komisyon ve dosya masrafı ücretleri büyük haksızlık. Benim 9 aydır sürdürdüğüm mücadele örnek alınmalı. Bankalar karşısında herkesin haklarını aramalarını tavsiye ediyorum. İsteyenlere bu konuda yol gösterebilirim.''

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    aldığın yeter.. aman hemşom. fazla gaza gelme. aldığına şükret yoksa kredinin tamamını da alıverirler de evsiz kalırsın
    Cevapla
  • fatih çağlar 11 yıl önce Şikayet Et
    dosya masrafı ve yapılandırma ücretlerini aldım. arkadaşlar 8 ay önce ....nsbanktan kullandığım ev kredisinin dosya masrafı ve yapılandırma davalarını kazandım ve geçen ay 2 sinin parasınıda aldım.
    Cevapla
  • sarı derebeyi 11 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur ama uygulaması çok zor.. hani kredi yapılandırmada kesilen erken ödeme paraları da iade edilecekti. bankaya müracaat ettiğimde dava açılması gerektiğini, eğer davayı kazanırsam iade edeceklerini söylediler. avukat tutmak istedim. benden kesilen miktardan fazla para istiyor. bende mecburen vazgeçtim. sanınım bu komisyon işi de bunun gibi olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR