Karagümrük'te ateşli tartışmavideo
Uğur Arslan'ın şiiriyle eski ününe kavuşan Karagümrük semti yine gündemde. Şarkıcı Mekin, Arslan'a klibiyle 'Semtin adını karaladı, Karagümrük yanmasın' diye cevap veriyor.
ABONE OL
Muhammet Taşçılar
Geçtiğimiz yıl müzik piyasasına giren Uğur Arslan'ın 'Karagümrük yanıyor' şiirine tepki amacıyla şiirdeki hemen hemen tüm satırlara cevap veren Mekin 'Ben Karagümrüklülerin sesi oldum' dedi.
Karagümrüklü Mekin “Ben Karagümrükte oturuyorum, Uğur Karagümrük'ün adını karaladı. Karagümrük’ün bu görüntülerle anılmasını istemiyoruz. Uğur’da Karagümrüklü değil zaten. Bu klipten sonra bir özür bekledik. Özür dilemeyince ben mecbur kaldım bu klibi yaptım. Uğur Karagümrüklüyüm demesin bizim semtin ismiyle yürümesin. Bütün Karagümrüklüler bu klipten dolayı beni takdir ediyor' diye konuştu.
Bestekar olduğunu vurgulayan Mekin bir çok sanatçıya söz vermiş beste yapmış. Klibinin çok izlendiğini ve Karagümrük sokaklarında dinlendiğini belirten Mekin “Aslında kafamda böyle bir şey yoktu, fakat Uğur’un bu klibi zoruma gitti. Karagümrüklü olarak rahatsız oldum. O nedenle şarkıyı ve klibi yaptım. Zaten kliptekilerin hepsi Karagümrüklüler. Karagümrük meydanında çektik klibi. Fakat Uğur klibini Karagümrük'te çekmedi gitti başka semtte çekti” dedi.
'UĞUR SÖZÜNÜ TUTMADI'
Çocukluktan beri söz yazarlığı yapan Mekin, Alişan’ın okuduğu “Deli Çoban’la” sanat hayatında çıkış yapmış. Amacının sataşma veya tehdit olmadığını belirten Mekin, Uğur Arslan’ın “Karagümrük’e gelip bu semtle ilgili belgesel yapacağım şunu yapacağım” dediğini ama veridiği sözleri tutmadığını söylüyor. Mekun klibinin Uğur Arslan'a iyi bir cevap olduğunu düşünüyor.
Albüme ilgiden memnun olduklarını belirten Mekin “Bir çok müzik kanalında klip yayınlanıyor. Kral TV ile görüşmelerimiz devam ediyor önümüzdeki günlerde Kral TV de izleyebilirsiniz' Diye konuştu.
Mekin’in bedensel engelliler ve kader mahkumları için yaptığı Karagümrük yanmasın albümünde yer alan diğer parçaları şöyle sıralıyor. Sarı güller, buraları, hayalleri, köşk güzeli, yalan dünya, olmadı, oflar, laril lira, baba, o yaralı. Mekin'in hayranları kendisi adına bir internet sitesi bile kurmuş.