'Kültüre Adanmış Bir Ömür'ün galası yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilecek "10. İstanbul Edebiyat Festivali" devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2018 14:30 GÜNCELLEME 11.12.2018 14:30 KÜLTÜR
'Kültüre Adanmış Bir Ömür'ün galası yapıldı
'Kültüre Adanmış Bir Ömür'ün galası yapıldı

10.12.2018 tarihinde, Kızlarağası Mehmed Ağa Medresesi Sultanahmet adresinde başlayan ve 6 gün sürecek festival kapsamında, TYB Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan’ın yazarlığının 50. Yılı dolayısıyla hazırlanan “Kültüre Adanmış Bir Ömür” isimli belgeselin galası, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

D. Mehmet Doğan’ın arkadaşları, dostları, çalışma arkadaşları, gazeteciler, yayıncılar, yazarlar ve şairlerin tanıklıkları ve anılarından oluşan belgesel büyük ilgi gördü.

Belgesel gösterilmeden önce bir konuşma yapan Sultan Beyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bu sene 40. Yılını kutlayan Türkiye Yazarlar Birliğinin kültür sanat alanında çok önemli faaliyetleri gerçekleştirdiğini,  kurucu ve şeref Başkanı olarak D. Mehmet Doğan’ın da kuruluşundan bugüne kadar bu hizmetlerde çok önemli bir yerinin olduğunu ifade etti.

 

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, “D. Mehmet Doğan kendisinden çok öğrendiğimiz öğrenmeye de devam ettiğimiz bir büyüğümüz, bir ak saçlımızdır. Yazdığı gibi konuşan, konuştuğu gibi yazan ve yazdığı konuştuğu gibi de yaşayan bir değerimizdir. Kendisine Allah’tan sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyorum.”

10. İstanbul Edebiyat Festivali hakkında kısa bir bilgi veren TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, festival kapsamında, D. Mehmet Doğan’a vefa göstermek amacıyla bir belgesel hazırladıklarını ifade etti.

Bıyıklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mehmet Akif Ersoy duruşlu, vefanın vücut bulmuş şekli, TYB’nin kurucu başkanı, Türkçenin yaşayan lügati saygıdeğer D. Mehmet Doğan ağabeyimizin 50.yılında sağlıklı bir ömür dilerim.”

Konuşmalardan sonra, D. Mehmet Doğan’ın, Kalecik’ten başlayan ve günümüze kadar gelen hayatının içindeki, çocukluk ve gençlik yılları, okul ve çalışma hayatı, yurt içi ve yurt dışı seyahatleri, eserleri, olaylara ve insanlara yaklaşımını anlatan belgesel gösterildi.

Katılımcıların büyük ilgi ile izlediği belgeselde konuşmacılar;  D. Mehmet Doğan’ın kültür, sanat, dil, edebiyat alanındaki çalışmalarına ve eserlerine vurgu yaptılar.

40. Yılına ulaşmış TYB’nin kurucusu olmakla iftihar ediyorum

Programın sonunda bir konuşma yapan D. Mehmet Doğan, “Marifet iltifata tabidir derler, hayatım boyunca hiç iltifat kabul etmedim, beklemedim, ummadım ama bunların hepsi birden bugün bana yapılacakmış. Bunu bir iltifat kabul ediyorum. Bizim anlayışımızda, gösteriş ve nümayiş yoktur. Ben, Mehmet Akif Ersoy gibi, “Sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir.” diyenlerdenim. Bütün yaptıklarımı bu çerçevede yapmaya, yazmaya çalıştım. Türkiye Yazarlar Birliği de bir anlamda bunun kurumsallaşması oldu, 40. Yılına ulaşmış bir kültür kurumu bir aydın kuruluşunun kurucusu olmakla iftihar ediyorum. 40 yıl benim için bir ödüldü, arkadaşlarım zahmet ettiler kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer bir ödül bu belgesel oldu, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum, sevgiler ve saygılar sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR