Kayseri Kapalı Çarşı esnafı sorumsuz esnaflardan şikayetçi

Kayseri'de 175 yıllık tarihi geçmiși ile Kapalı Çarșı, zamana ve sorumsuz esnaflara karșı meydan okuyarak ayakta durmaya çalıșıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2019 20:36 GÜNCELLEME 31.07.2019 20:36 KÜLTÜR
Kayseri Kapalı Çarşı esnafı sorumsuz esnaflardan şikayetçi
Kayseri Kapalı Çarşı esnafı sorumsuz esnaflardan şikayetçi

İstanbul Kapalıçarșı’dan sonra benzerleri içerisinde en büyük olarak kabul edilen Kayseri Kapalıçarșısı, tarihinde birkaç defa yangınlarla büyük zarar görmüș olmasına rağmen yine de günümüze kadar sapasağlam gelmiș, Kayseri’nin en çok ziyaret edilen ticaret ve tarihi turistlik yeri olmaya devam ediyor.

 

Anıtlar Yüksek Kurulu onayı olmadan bu tarihi alan da faaliyet gösteren iș yerlerine çivi bile çakılamaması gerekirken, izinsiz her aklına gelen geliși güzel tadilatlar yapıyor hatta ișyerlerine eklemeler yaparak kapılar, pencereler açıyorlar. Her ne kadar zaman zaman denetimler yapılsa da denetimlerin yetersizliği sebebi ile aslına sadık kalınmadan geliși güzel yapılan tadilat ve onarımlarla tarihi dokuya her geçen gün daha fazla zarar verilmeye devam ediliyor.

Kapalı çarșı esnafları da bu yapılan uygulamalardan sürekli șikâyet ediyorlar. Yapılan bu kaçak ișler hakkında görüșlerini almak istediğimiz bazı çarșı esnafları ise isim vermekten imtina ederek, yapılan bu ișlere kimileri destek verirken, kimleri de așırı derece de sert bir dille eleștirmektedirler.

 

Kapalı Çarșısı esnafları ise sit alanı içerisinde bir bölge olmasına rağmen, bazı esnafların kendi meslekleri için gerekli olan düzenlemeyi yapmalarınınise her geçen gün bu tarihi alanın aslının daha da bozulmasına sebebiyet verdiğini belirterek, denetimleri daha sık yapılarak ilgili șahıslar hakkında gerekli ișlemlerin yapılmasını ve bașkalarının da aynı șeyleri tekrarlamaması için caydırıcı cezaların
kesilmesini istiyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR