Bakan Koca 'Mustafa Kutlu okuyun' diye çağrı yapmıştı: Sosyal medyada kitap kampanyası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara evde kal çağrısı yaptıktan sonra, "Mustafa Kutlu okuyun" demişti. Siyasetçiler Koca'nın çağrısına destek vererek evde kalanlara Mustafa Kutlu'nun kitaplarını hediye edeceklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2020 17:58 GÜNCELLEME 26.03.2020 18:00 KÜLTÜR
Bakan Koca 'Mustafa Kutlu okuyun' diye çağrı yapmıştı: Sosyal medyada kitap kampanyası
Bakan Koca 'Mustafa Kutlu okuyun' diye çağrı yapmıştı: Sosyal medyada kitap kampanyası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öğrencilere Mustafa Kutlu okumalarını tavsiye etmesinin ardından AK Parti'li Mahir Ünal, Twitter'dan "EvdeKalTürkiye" etiketiyle kitap kampanyası başlattı.

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter üzerinden başlattığı kampanyada "Evde kal Türkiye" çağrısına uyanlara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öğrencilere okumalarını tavsiye ettiği Mustafa Kutlu'nun kitap setini hediye etti.

Ünal, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında "Evde kal Türkiye" çağrısına uyanlara hediye kitap seti kampanyası başlattı.

 

 

Yazar Kutlu'nun kitaplarının bulunduğu bir fotoğraf paylaşan Ünal, "Mustafa Kutlu bu coğrafyanın hikayecisidir. Bizim hikayelerimizi anlatır. Bugünlerde hikayemizi hatırlamak ruhlarımıza iyi gelecektir. Teşekkürler Fahrettin Koca." ifadelerini kullandı.

Ünal, paylaşımına, evde çekildiği bir fotoğraf ile yanıt veren ilk 5 kişiye Kutlu'nun kitap setini hediye ederek, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Kurtulmuş da yazar Kutlu'nun fotoğrafını paylaşarak, "Türk edebiyatının değerli kalemi Mustafa Kutlu, Anadolu insanının umut, sorumluluk ve dayanışma duygularıyla kurduğu günlük yaşamı üzerinden inşa eder eserlerini. Onun sanatına hakim hikmetli dilin yapıcılığını önemsiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşımına yanıt veren 5 kişiye ve vatani görevini yapan bir gence kitap seti hediye eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı da kampanyayı desteklemeye davet etti.

Oktay, Kutlu'nun Türk edebiyatının yaşayan en büyük isimlerinden olduğunu belirttiği paylaşımında, "Eserlerinde evine, daha doğrusu yuvaya sımsıkı sarılmanın kimliğini korumak ile eş anlamlı olduğunu anlatır Mustafa Kutlu. Anadolu'yu anlatır, Anadolu'nun insanını. Okumak lazım evde kaldığımız zamanlarda." ifadelerini kullandı.

"Evde kal Türkiye" çağrısına uyarak evden fotoğrafını paylaşanlara Kutlu'nun kitap setini hediye eden Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u da kampanyaya katılmaya çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Oktay'ın çağrısına yanıt verdi. Şentop, evde kalma çağrısına uyup fotoğraf paylaşan 5 kişiye Mustafa Kutlu kitaplarından oluşan set hediye edeceğini açıkladı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kampanyaya destek verdi ve TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ı davet etti. 

Çavuşoğlu'nun davetine teşekkürle karşılık veren Yıldırım, evden fotoğraf paylaşan 5 kişiye Mustafa Kutlu'nun kitaplarından oluşan seti hediye edeceğini duyurdu. 

Kitap kampanyasına desteklerden birkaç örnek daha: 

KAYNAK : AJANSLAR, , Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • (SAÜ kampüs loj) 4 yıl önce Şikayet Et
    Okulların eğitimi bıraktığı cuma gününden beri ben ve çocuklarım evden hiç çıkmadık.Ekmek almaya bile çıkmadık . Herhalde bizde bir kitabı hakettik diye düşünüyorum. Ama ne kitap ne dergi vs. gelen yok!Sadece bu süreçte bir kez zil çaldı o da sedaş personeli fatura kesmeye geldiğinde... He birde sütçü geldi...
    Cevapla
  • çağdışı 4 yıl önce Şikayet Et
    ben de kitap önereyim. Kuran-ı Kerim... mealiyle...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ulen ben başka bir ülkedemi yaşıyorum, bunlar herkezi kamuda çalışanlar sanıyor sabah 6 da işe gidecem 12 saat iş 2 saat yol.
    Cevapla
  • Adem Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende alacağım inşallah Mustafa Kutlu kitaplarını
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    gönderin okuyalim kitap alacak paramız yok evde iki engeliyiz ben ve kız kardeşim malatya nın gözene mahalesinde oturuyok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR