Devlet tiyatrolarına taze kan

TRT’nin deneyimli bürokratı Kudret Doğandemir Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2020 10:59 GÜNCELLEME 12.05.2020 10:59 KÜLTÜR
Devlet tiyatrolarına taze kan
Devlet tiyatrolarına taze kan

Koronavirüs’ün kültür sanat üzerindeki olumsuz etkilerine dünya ve Türkiye genelinde çözüm arandığı şu günlerde Devlet Tiyatroları’nın yönetim kademesine TRT’den bir transfer gerçekleşti. Uzun yıllar habercilik deneyimindeki başarıları ile göz dolduran ve yılların televizyonculuk deneyimine sahip olan, TRT Haber, TRT Eğitim ve TRT Yayın Denetleme eski Dairesi Başkanı Kudret Doğandemir, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcılığı’na getirildi.

 

Mesleğe Türkiye’nin seksenli yılların sonundaki terörle mücadele döneminde başlayan ve o dönemde Diyarbakır Haber Müdürlüğü’nde muhabir olarak görev yapan Doğandemir, Körfez Krizi’nde uzun süre savaş bölgesinde bulundu. Meslek hayatı boyunca sayısız yurtdışı görevlerinde bulunan Doğandemir iyi derecede İngilizce biliyor.

Yıllarca TRT Parlamento Haber Müdürlüğü görevini sürdüren Doğandemir, 2013 yılında Tarım ve Orman Bakanı Basın Müşavirliği’ne getirildi. Geçen iki yılın ardından TRT’ye dönen Doğandemir, Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yaptı. 2016 Ocak ayında TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kudret Doğandemir, TRT Haber Kanal Koordinatörlüğü görevini de birlikte sürdürdü. Haber kanalındaki başarıları ile TRT Haber’den sık sık söz ettiren Doğandemir, 2018 yılında Eğitim Dairesi Başkanlığına getirildi. Burada ise Türkiye’de ve dünyada yerel ve uluslararası medyaya öncülük ederek Uluslararası Televizyon Haberciliği (Making Television News) eğitimlerini yönetti.

 

Gazi Üniversitesi İktisadi-İdari Bilimler Kamu Yönetimi mezunu ve Televizyon Haberciliği konusunda sayısız ödüllere sahip olan Doğandemir, evli, 2 çocuk babası ve 1966 Yozgat doğumludur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR