Tiyatro sanatçısı Osman Doğan öğrencilerle buluştu

"Gençlik Buluşmaları" programının bu haftaki konuğu, tiyatro sanatçısı Osman Doğan oldu. Doğan, öğrencilerle oyunculuk ve tiyatro üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2020 17:44 GÜNCELLEME 20.11.2020 17:44 KÜLTÜR
Tiyatro sanatçısı Osman Doğan öğrencilerle buluştu
Tiyatro sanatçısı Osman Doğan öğrencilerle buluştu

Esenler Belediyesi’nin Genç Yetenek projesi kapsamında düzenlediği “Gençlik Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu tiyatro sanatçısı Osman Doğan oldu. İTO 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İHL’de gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü ise Kulis Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Şahinboy Doğan üstlendi. Gençlerin sosyal mesafe kurallarına uyarak katılım gösterdiği söyleşide, Doğan tiyatroya dair merak edilenleri cevapladı. 

 

Türkiye genelinde yayın yapan Kulis Tiyatro Dergisi’nin imtiyaz sahibi ve Türkiye ile birlikte dünyanın çeşitli şehirlerinde oyun oynayan tiyatro topluluğu Tiyatro Külliyen’in Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiğini ifade eden Osman Doğan, içinde bulunduğumuz zorlu süreçte tiyatronun ve sinemanın en çok etkilenen alanlardan olduğuna dikkat çekti. Doğan, “En son oynadığım sinema filmi 'Son Şaka' şu an vizyona girdi. Sinemalarda Türkiye ikincisi olduk ama normalde yüz bin seyirci yerine 4 bin izleyiciyle bu rakamı yakaladık. Son kısıtlamalarla birlikte şu an vizyondan kaldırıldı filmimiz fakat sonraki süreçte kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

 

HAYALİMDEKİ MESLEK İÇİN İŞİMİ BIRAKTIM

Konforlu ve güven veren işini, sevdiği mesleği yapmak için bıraktığını aktaran Osman Doğan, "Ben ilk tiyatroyu kurduğumda TRT’de çalışıyordum. Konforlu ve güven veren bir işim vardı ama ben tiyatro ile uğraşmak istiyordum. Ailem riskli bir iş yapmamı istemedi. Şimdiki şartlar dolayısıyla işimiz yok ama şikayetçi değiliz, şartlar düzelince tekrar açılacak. Şu an kötü bir dönem bizim için ama bu dönemde tek kişilik bir oyun yazıyoruz. İngiltere’de yapmak istediğimiz bir proje için konsoloslukta sunum yaptık. Bu tarz dezavantajlı dönemler aslında bu işe kafa yoracak vakit de oluşturuyor. Aile fertleri sıcak değildi tiyatro yapmamıza ama Ayşe Hanım’ın desteğiyle bu işe girdik. İlk zamanlar zorlu da olsa finale vardığınızda emeğinizin karşılığını almaya başlıyorsunuz. Bitmeyen bir tat veriyor bu aynı zamanda" ifadelerine yer verdi.

İYİ OYUNCU İYİ GÖZLEM YAPAR

Türkiye’de sanatla uğraşmak isteyenler için bir yol gösterici olarak belediyelerin oyunculuk atölyelerini tavsiye eden Doğan, "İstanbul’da herhangi bir belediyede ücretli veya ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Biz bu eğitimleri yetişkinlere de veriyoruz. Tanıdığınız çoğu markaların yöneticilerine tiyatro eğitimi verdik. Bu eğitimler sadece oyuncu olmak için değil, aynı zamanda kendi sesini, nefesini, bedenini kullanmak, heyecanı kontrol etmek ve analitik düşünmek için de kullanılıyor. Tiyatro başından sonuna kadar bir gözlem sürecidir. İyi bir oyuncu iyi bir gözlem yapabilmelidir. Bu anlamda aldığınız oyunculuk eğitimini hayatınızın herhangi bir alanında kullanabilirsiniz ve karşılığını da alırsınız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Program öğrencilerin sorularının cevaplanması ve toplu şekilde fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR