Türkiye Gençlik Vakfı kabulünün 100.yılında Ayasofya'nın önünde İstiklal Marşı okudu!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstiklal Marşı‘nın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla, Ayasofya Camii’nde kılınan sabah namazının ardından, İstiklal Marşı’nı okuyarak milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u yâd etti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 14:58 GÜNCELLEME 12.03.2021 14:58 KÜLTÜR
Türkiye Gençlik Vakfı kabulünün 100.yılında Ayasofya'nın önünde İstiklal Marşı okudu!
Türkiye Gençlik Vakfı kabulünün 100.yılında Ayasofya'nın önünde İstiklal Marşı okudu!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu ve vakıf üyeleri, 34’üncüsünü düzenledikleri “Sabah Namazı Buluşması” programını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gerçekleştirdi. Kılınan sabah namazının ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde İstiklal Marşı'nın, milli marş olarak kabul edilişinin 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Sabah namazının ardından Ayasofya Cami önünde toplandılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2021'in “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin yayımladığı genelgede; İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla anma etkinlikleri düzenleneceği açıklanmıştı. TÜGVA Başkanı, vakıf üyeleri ve gençlerin buluştuğu etkinlik kapsamında, sabah namazının ardından Ayasofya Camii önünde toplanan kalabalık, Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını birlikte okudu.

Etkinlikte Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözü ve İstiklal Marşı'nın "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım" dizesinin yazılı olduğu pankartlar dikkat çekti.

YORUMLAR 4
  • zafer reis 3 yıl önce Şikayet Et
    biz bu davaya gönül verdik karşılıksız sevdik
    Cevapla
  • ÇETİN 3 yıl önce Şikayet Et
    ÜSKÜDAR sizinle gurur duyuyor
    Cevapla
  • TÜRK GENCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah bu gençliğe, Milliyetçi gençliğe MAŞALLAH MAŞALLAH
    Cevapla
  • yakacıklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepsinden razı olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR