TYB Giresun Şubesi’nden anlamlı program: Şiirleriyle Yunus Emre

Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi 21 Mart Dünya Şiir Günü münasebetiyle 21 Mart 2021 Pazar Günü Saat 20:00′ de instagram (@tybgiresun) şubesi hesabı üzerinden canlı bir program gerçekleştirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2021 02:39 GÜNCELLEME 21.03.2021 02:39 KÜLTÜR
TYB Giresun Şubesi’nden anlamlı program: Şiirleriyle Yunus Emre
TYB Giresun Şubesi’nden anlamlı program: Şiirleriyle Yunus Emre

21 Mart Dünya Şiir Günü münasebetiyle Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi'nin instagram sayfasında özel Yunus Emre programı yapılacak.

Bu programda, asırlardır gönüllerimizi sevgi, ilahi aşk ve arı-duru bir Türkçeyle terennüm edilen hikmet yüklü dizelerle mayalayan Yunus Emre’nin şiirleri ele alınacak. Türkiye genelinde on şairimiz Yunus Emre’nin birer şiirini okuyarak dinleyenlere açıklayacak.

Programa katılan on yazarın sunumu şu şekilde gerçekleşecek; Yunus Emre’nin şiirinin okunmasının hemen ardından her bir şair, Yunus Emre’den okuduğu şiirin açıklamasını yapacak ve bu şiirin insanlara ve insanlığa vermek istediği mesajları içeren bir sunum gerçekleştirecek. Yunus Emre’nin kadim coğrafyamıza üflediği özge ruhun manasını anlamaya yönelik bu güzel etkinliğin sunuculuğunu Şair Olgun Albayrak yapacak.

Programa katılacak şairler şunlar;

Ahmet İşler, Ali Haydar Haksal, Bestami Yazgan, Filiz Eylül Apaydın, Halit Yıldırım, Hatice Satgun, Hasan Ünal, Mustafa Tatçı, Mürsel Gündoğdu ve Nazım Elmas.

Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şube Başkanlığını Prof. Dr. Nazım Elmas yürütmektedir. Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesi, salgın döneminde de çalışmalarını aralıksız sürdürmekte ve kültür dünyamıza olumlu katkılar sunmaya devam etmektedir. Prof. Dr. Nazım Elmas’ın koordinatörlüğünde gerçekleşecek bu akşamki programda hem 21 Mart Dünya Şiir Günü münasebetiyle bir şiir meclisi kurulacak hem de şiirleri ve fikirleriyle gönüllere emsalsiz ilahi aşk desenleri çizen Yunus Emre yad edilmiş olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR