İnsicam Dergisi 3. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı

Mübarek Ramazan ayında İnsicam Dergisi 3. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2021 03:14 GÜNCELLEME 04.05.2021 03:22 KÜLTÜR
İnsicam Dergisi 3. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı
İnsicam Dergisi 3. sayısıyla okuyucuların karşısına çıktı

Olaylara Müslümanca bir duruş, bakış, anlayış ve yorumlayışın ilke edinildiği İnsicam Dergisi'nin bu sayısında Bayrama dair yazıların yanı sıra ağırlıklı olarak birey ve toplumun dinî, ilmî, fikrî, siyasî ve kültürel gelişmesinde mühim bir yer tutan 'tenkit' konusuna yer verildi.

Öykü, deneme ve değerlendirme yazılarıyla öne çıkan Cemal Şakar da eleştiri konusunda İnsicam'a söyleşiyle konuk oluyor.

Tenkit başlığında İbrahim Emiroğlu'nun "Tartışma Âdâbı ve İncelikleri", Fatma Betül Altıntaş'ın  "Ashab, Hadis ve Eleştiri", Mülayim Sadık Kul'un "Gazâli’nin Eleştiri Yöntemi", M. Cüneyt Kaya'nın "Gazzâlî’nin Ulemâ Eleştirisi", M. Cüneyt Kaya'nın "Tenkit Ahlâkı", Muhammed Enes Kala'nın "Muhaletefe Kıvam ve Retorik Biçmek ya da Muhalefetin “Nomos”u" yazılarına yer veriliyor.

İnsicam Dergisi 3. Sayı

ALI ÖZEK HOCA VE MEVLÂNÂ VAHÎDÜDDİN HAN

Abdulhamid Birışık'ın, 96 yaşında hayatını kaybeden Hint alt kıtasının mühim simalarından Mevlânâ Vahîdüddin Han hakkındaki ve Mahmut Kaya'nın geçen ay vefat eden ülkemizin önemli ilim ve hizmet adamlarından İSAV’ın kurucusu Prof. Dr. Ali Özek hocamız hakkında yazıları da yer aldı.

İnsicam dergisi aylık olarak ve dijital platformlar üzerinden yayın hayatına devem edecek. Dergiye www.insicam.net adresinden ulaşabilirsiniz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR