Selam Hat Sergisi gençlerle buluştu

Albayrak Grup ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaklığı ile gerçekleştirilen geleneksel hat sergisinin ikincisi olan Selam Hat Sergisi sanatseverleri bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2021 10:59 GÜNCELLEME 26.06.2021 10:59 KÜLTÜR
Selam Hat Sergisi gençlerle buluştu
Selam Hat Sergisi gençlerle buluştu

Kur’an-ı Kerim’deki “selam” ayetlerinin seçkin hattatlar tarafından hazırlandığı hat sanatı eserleri, TÜGVA Genel Merkez binasında gerçekleştirilen açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen geleneksel hat sergisinin açılış konuşmasını TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve Albayrak Holding CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat gerçekleştirdi. Enes Eminoğlu, hat sanatı için “ecdadımızdan yadigar, kıymetli bir hediye’’ ifadelerini kullanarak Türkiye Gençlik Vakfı’nın geleneksel sanatları oldukça önemsediğini ve değer verdiğini ifade etti.

12 SANATÇININ ESERLERİ SERGİLENİYOR

Selam Hat Sergisi’nin, daha önce Ayasofya Camii’nde yer alan açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirirken; sergilendiği süreçte Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından ilgiyle incelenmişti. Sergide 12 hat sanatçısının çalışmaları yer alıyor.

Basının da yer aldığı sergi açılışına Azerbaycan Başkonsolos Yardımcısı Məmmədiyə Məmmədov, Albayrak Holding CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat ve Kurumsal İletişim Müdürü Esad Sivri katılım sağladı.

'Ayasofya Ekseninde Süleymaniye Camii'nin İstikameti''Süleymaniye Camii'nin İstikameti'

2 HAFTA SÜRECEK

Albayrak Grup ortaklığı ile TÜGVA Genel Merkez binasında 2 hafta boyunca “Selam Hat Sergisine” ev sahipliği yapacağı belirtilen TÜGVA Genel Merkez, sanatsever gençleri ağırlamayı bekliyor.

KAYNAK : yenişafak
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR