“Mezara kadar aşkı” simgeleyen bir çifte ait 1600 yıllık iskeletler bulundu

Çin’deki Jilin Üniversitesi’nde görev yapan arkeologlar, bin 600 yıldan fazla bir geçmişe sahip Kuzey Wei Hanedanlığı (386-534) dönemine ait bir mezarda birbirlerine sarılan çiftin iskeletine ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2021 09:51 GÜNCELLEME 18.08.2021 09:51 KÜLTÜR
“Mezara kadar aşkı” simgeleyen bir çifte ait 1600 yıllık iskeletler bulundu
“Mezara kadar aşkı” simgeleyen bir çifte ait 1600 yıllık iskeletler bulundu

Aslında mezar, ilk olarak 2020 yılında Kuzey Çin’in Shanxi Eyaleti, Datong şehrinde kazılmış ve mezarda aynı tabut içinde birbirine sarılmış bir çifte ulaşmıştı. Erkek, kollarını sevgilisinin beline dolarken, kadın da başını erkeğin göğsüne yaslamıştı. Araştırmacılar, ayrıca kadının sol elinin yüzük parmağında gümüş bir yüzük buldu.

Tarihçi Dursun Gürlek kalp krizi geçirdiTarihçi Dursun Gürlek kalp krizi geçirdi

İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİRLER

Mezarın bulunmasının ardından incelemelerini sürdüren uzmanlar, erkeğe ait iskeletin sağ kolunda iyileşmemiş bulaşıcı bir kırık ortaya çıkardı, dişinin kemikleri ise sağlıklı görünüyordu. Bu keşif, ikisinin intihar etmiş olabileceğini gösteriyor. Kuzey Wei Hanedanlığı dönemine ait kazılarda buna benzer bazı mezarlar bulunmuştu ancak araştırma ekibine göre, ilk defa bu kadar iyi korunmuş arkeolojik bulguya rastlandı. Araştırmacılar, bu tür mezarların, birden fazla etnik grubun bir arada yaşamasının çoğulcu ethosun yükselişini ve yayılmasını tetiklediği bu hanedanlıkta insan yaşamı ve ölümü hakkındaki sosyal algıları ve aşka yönelik tutumları daha iyi yorumlamaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Atatürk'e ait olduğu öne sürülen baston kayıtlardan çıkmadıAtatürk'e ait olduğu öne sürülen baston kayıtlardan çıkmadı

YÜZÜK GEÇMİŞTEN BERİ AŞKIN VE EVLİLİĞİN SİMGESİ

Eski Datong bölgesi, o zamanlar etnik kültürler için büyük bir potaydı. Kadının parmağındaki yüzük, kuzey Çin’deki Kuzey Wei Hanedanlığı döneminde de bugün olduğu gibi aşk veya evlilik simgesi olarak kabul ediliyordu. Datong Arkeoloji Enstitüsü, Jilin Üniversitesi ve Xiamen Üniversitesi dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından araştırmacılar, Shanxi’de ortaya çıkarılan mezar üzerinde ortak araştırma ve çalışmalar gerçekleştirdi. Bu araştırmayla ilgili bir makale, International Journal of Osteoarchaeology dergisinde yayınlandı.

KAYNAK : Çin Uluslararası Radyosu
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR