6. Kısa’dan Hisse Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşti

Bu yıl 6.sı düzenlenen Kısa'dan Hisse Kısa Film yarışmasının kazananları 21 Ekim Perşembe akşamı Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen görkemli bir törenle ödüllerine kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2021 13:46 GÜNCELLEME 22.10.2021 20:47 KÜLTÜR
6. Kısa’dan Hisse Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşti
6. Kısa’dan Hisse Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni gerçekleşti

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, atölye çalışmalarına başlayan Kısadan Hisse organizasyonu, 4 gün boyunca Akademi Beyoğlu’nda usta yönetmenlerle öğrencileri buluşturdu. 4 gün boyunca öğrenciler senaryo/yönetmenlik ve dramaturji eğitimleri alarak sertifika almaya hak kazandılar. Atölye eğitimleri, yönetmen Mahmut Fazıl Çoşkun ve oyuncu Ercan Kesal’ın vermiş oldukları Ustalık Sınıfı (Master Class) programlarıyla sona erdi. Geleneksel hale gelen gösterim programları ise yine eş zamanlı olarak İstanbul’un her iki yakasında 18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Eyüp Bahariye Mevlevihanesi ve Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 2 gün boyunca yapılan programlarda 25 film gösterimi gerçekleştirildi.

Kısa’dan Hisse Kısa Film Yarışmasında Sona GelindiKısa’dan Hisse Kısa Film Yarışmasında Sona Gelindi



BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 10 BİN TL

21 Ekim Perşembe akşamı ise  Fatih Kültür Sanat Merkezi(FKSM)’de gerçekleştirilen görkemli bir törenle birlikte ödüller sahiplerini buldu. Kısa bir müzik dinletisinin ardından başlayan programda usta yönetmen Yücel Çakmaklı anısına Onur Ödülü verildi. Yücel Çakmaklı adına onur ödülünü kendisiyle aynı ismi paylaşan torunu Yücel Çakmaklı aldı. Genel ve Lise olarak 2 kategoride düzenlenen yarışmada, Genel Kategoride birinciliği Bir Nehir Kıyısında filmiyle Muhammed Furkan Daşbilek kazandı ve 10.000 TL’lik ödüle layık görüldü. Genel kategoride ikincilik ödülünü Yara filmiyle Onur Güler, üçüncülük ödülünü ise Binbir Gece filmiyle Mahsum Taşkın kazandı.

GEÇEN YILLARDAN FARKLI OLARAK 3 JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Bu yıl Genç Öncüler Özel Ödülü’nü ise Belki Bir Gün Gideriz filmiyle İnan Erbil almaya hak kazandı. Bir diğer geleneksel ödül olan Jüri Özel Ödülü’nde ise önceki senelerden farklı olarak, jüri değerlendirmesi sonucunda,3 film jüri özel ödülüne layık gördü. Jüri Özel ödülünü kazananlar ise Seval filmiyle Ahmet Keçili, Yeryüzü Ayakları filmiyle Ümit Güç ve Yeni Baştan filmiyle Taha Ovacı oldu.



SEYİRCİ ÖZEL ÖDÜLÜ BU YIL İLK KEZ VERİLDİ

Bu sene ilk kez verilen Seyirci Özel Ödülü’nü ise Fermuar Ucu filmiyle Abdullah Çeper kazandı. Lise kategorisinde ise birincilik ödülüne Kovada Balık filmiyle Ayaz Ceylan layık görülürken, ikincilik ödülünü Çeşme filmiyle İlayda İşeri, üçüncülük ödülünü ise Evde Hav Türkiye filmiyle Nisan Uğur almaya hak kazandı.  Kısa film yarışmasında iki kategoride  toplamda 46.000 TL para ödülü dağıtıldı. Ödüllerin açıklanmasının ardından birincilik ödülüne layık görülen Bir Nehir Kıyısında filminin gösterimiyle birlikte , hatıra fotoğrafları ile gece sona erdi.

YORUMLAR 1
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir programdı, gelecek senelerde de bekliyoruz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR