Londra Filarmoni Orkestrası, AKM'de Haydar Haydar'ı çaldı

13 yılın ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluşan Londra Filarmoni Orkestrası, Ali Ekber Çiçeğin "Haydar Haydar" şarkısının senfonik versiyonunu çaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2021 08:44 GÜNCELLEME 01.11.2021 09:07 KÜLTÜR
Londra Filarmoni Orkestrası, AKM'de Haydar Haydar'ı çaldı
Londra Filarmoni Orkestrası, AKM'de Haydar Haydar'ı çaldı

Türkiye'nin ve İstanbul'un simge yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yaklaşık 13 yıl aranın ardından son teknoloji kullanılarak yapılan yeni binasıyla sanatseverlerle buluştu.

Bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Beyoğlu Kültür Festivali" kapsamında dünyanın en iyi orkestralarından biri olan Londra Filarmoni Orkestrası da, Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

İstanbul'da sanatseverlerle bir araya gelen orkestra, 96 kişilik dev kadrosuyla konserde özel bir repertuvarı seslendirdi.

"ORKESTRA 'HAYDAR HAYDAR'I ÇALDI"

13 yılın ardından Londra Filarmoni Orkestrası bu akşam AKM'de tüm ihtişamıyla sanatseverlerin karşısına çıktı.

Orkestra, Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" şarkısının senfonik versiyonunu dinleyiciler için çaldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Dünyanın en iyi orkestralarından Londra Flarmoni Orkestrasını AKM'de dinledik. İlk defa bir Türk bestecinin eserini repertuvarına alan orkestra, güzel bir sürpriz ile "Haydar Haydar" adlı eseri de seslendirdi. Yaşattıkları bu muhteşem gece için teşekkür ediyoruz" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Salim 2 yıl önce Şikayet Et
    Chplilerde sira bekliyor hayirdir
    Cevapla
  • Nurullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk Kültür Merkezi önünde ki kuyrukta bekleyenlerin bir çoğu biz burayı istemezuk diyenler oluşturmuş. Yapılacak esere karşı çıkıp yapılan eser önünde kuyruğa girmek ne kadar yüzsüzlük!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR