7. İstanbul Publishing Fellowship başvuruları başladı

Her yıl telif ve çeviri görüşmeleri yapmak amacıyla yabancı yayımcıları İstanbul’a getiren Uluslararası İstanbul Publishing Fellowship programına başvurular başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2021 16:38 GÜNCELLEME 05.11.2021 16:41 KÜLTÜR
7. İstanbul Publishing Fellowship başvuruları başladı
7. İstanbul Publishing Fellowship başvuruları başladı

Dünyanın farklı ülkelerinden yayıncılık endüstrisindeki profesyonelleri İstanbul’da buluşturan Programın yedincisi 08-09-10 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.  

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile yürütülen Ticaret Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası ve Basın Yayın Birliği’nin de katkı sunduğu organizasyon, bu yılda tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşulları nedeniyle hibrit modelde gerçekleştirilecek olup katılımcılar hem çevrim içi hem de fiziki görüşme yapılabilme imkanı bulacak. 

Yurt içinden ve yurt dışından kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarından profesyonellerin ve uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Publishing Fellowship Programı katılımcı sayısını her yıl artırarak son iki yılda 120 ülkeden 650 yayımcı katılmış olup Mart 2022 de ise 120 ülkeden 500’ü aşkın yayıncı beklenmekte. 

Program kapsamında yapılan işbirliği anlaşmalar sektörde yeni ticari ilişkiler kurulmasına öncülük ederken yine program çerçevesinde düzenlenen “İstanbul Telif Ödülleri” etkinliği ile de Türkçeden yabancı dillere telif alışverişini teşvik ederek sektörün gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamak adına bu yılda yabancı yayınevlerinin başarıları ödüllendirilecek. 

Uluslararası İstanbul Publishing Fellowship Koordinasyon Kurulu Başkanı Yusuf Ünal da yapmış olduğu açıklamada “Koordinasyon Kurulumuz tarafından İstanbul Publishing Fellowship Programına geçen yıl 60 ülkeden 345 yayımcının başvurusu kabul edilmişti bu yıl ise 120 ülkeden 500’ü aşkın yayıncının katılımını bekliyoruz. Program çerçevesinde ayrıca düzenlenen “Odak Ülke” etkinliği ile de uluslararası bir ilgi uyandırmayı hedefliyoruz. Etkinlik çerçevesinde ‘Odak Ülke’nin yayımcıları, şairleri ve yazarları da organizasyonda yerlerini alacak” dedi. 

08-09-10 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Olan 7. Uluslararası İstanbul Publishing Fellowship Programına www.fellowship.istanbul adresinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular; Uluslararası Publishing Fellowship Koordinasyon Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra katılımcılar 17 Ocak 2022 tarihinde açıklanacaktır.

Detaylı bilgi için tanıtım broşürüne bakabilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR