Ünlü Kırgız yönetmen Şamşiyev için Ankara'da anma programı düzenlendi

Ünlü Kırgız yönetmen Bolot Şamşiyev, Ankara'da düzenlenen sergi ve film gösterimleriyle anıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Sanat ve sanatçı geleceğe uzanan elimizdir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2021 20:24 GÜNCELLEME 24.12.2021 20:24 KÜLTÜR
Ünlü Kırgız yönetmen Şamşiyev için Ankara'da anma programı düzenlendi
Ünlü Kırgız yönetmen Şamşiyev için Ankara'da anma programı düzenlendi

Ünlü Kırgız yönetmen Bolot Şamşiyev doğumunun 80. yılında Ankara’da düzenlenen sergiler ve film gösterimleriyle anıldı.

"SANAT VE SANATÇI GELECEĞE UZANAN ELİMİZDİR"

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı olarak etkinliğin ev sahiplerinden olan  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Türk Dünyasına mensup  her devletimizin şerefli bir mazisi, destansı bir hikayesi var. Bizler Türk Dünyasının evlatları olarak hepimiz nizam ve merhamet medeniyetinin çocuklarıyız. “Sanat ve sanatçımız geleceğe uzanan elimizdir.” Kültür emperyalizminin medeniyet coğrafyamızdaki asimilasyon etkisini, engellemek ve kendi medeniyetimizin kültürel birikimini nesilden nesile aktarmanın en etkin  yolları artık sinema, sosyal medya ve internet olduğu malumdur. Bunlar ile medeniyet değerlerimizi  evrensel marka yapmak; başta üniversitelerimiz olmak üzere herkesin milli görevidir.”

Etkinlikler kapsamında TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı; Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kıbanıçbek Ömüraliyev’e, Kırgız sinema sanatçıları; Ayturgan Temirova, Murat Mambetov, Aysuluu Subanliyeva ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu’ya, Bolot Şamşiyev’in 80. doğum yılı anısına hazırlanan hatıra plaketlerini takdim etti.

YORUMLAR 4
  • Kenan Temeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi 21 asır Türk asrı olacak Allah’ın izniyle başkanın siz bunu hep dersiniz.
    Cevapla
  • Zeynep Abla 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurmancan Datka anma toplantısındaki konuşmanızı halen hatırlıyorum muhterem bakanım.Saygı ve dualarımla.
    Cevapla
  • Şemo Dayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Dünyası için yaptığınız çalışmalar için size hayranım.Tam da şehit koca reisin yol arkadaşı olmayı ancak sen temsil ediyorsun.Allah için
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler değerli başkanım.Var olun.Allah Türk’e yar olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR