Problemlerin temelinde medeniyet bunalımı var

Eyüpsultan Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek Eyüp Sultan Söyleşileri Paneli’nde Türkiye’nin temel meseleleri ele alınacak.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2022 15:47 GÜNCELLEME 10.05.2022 15:47 KÜLTÜR
Problemlerin temelinde medeniyet bunalımı var
Problemlerin temelinde medeniyet bunalımı var

İlk panelde medeniyet bunalımı masaya yatırılıyor.

Şair Mustafa Yürekli’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Temel Meseleler, Eyüp Sultan Söyleşileri: 1.Medeniyet Bunalımı’ başlıklı panelin diğer konukları, felsefeci Yüksel Kanar ile sinema yönetmeni Nazif Tunç.

Panele ilişkin yapılan basın açıklamasında ‘Kitle, medeniyetle millet haline gelmekte; devlet de milletin teşkilatlanmış hali olmaktadır. Medeniyet, millet ve devlet birbirine bağlı olgulardır. Bu yüzdendir ki bizim hakikat merkezli medeniyet anlayışımız, kaynağı, anlamı ve amacını vahiyde buluyor; diğer medeniyetlerden de ayırım noktası da budur’ deniyor ve  ‘bütün problemlerin temelinde medeniyet bunalımı var; batı etkisi olarak adlandırılan medeniyet bunalımı, cehalet, anomi, yozlaşma, üretimsizlik, yoksulluk, kargaşa ve terör olarak şiddetli bir şekilde yaşanmaktadır’ vurgulaması yapılıyor.

‘Temel Meseleler, Eyüp Sultan Söyleşileri: I.Medeniyet Bunalımı Paneli’, 11 Mayıs Çarşamba günü, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde, Saat:20:30’da gerçekleşecek..

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Eyüplü 2 yıl önce Şikayet Et
    Önemli etkinlik. Güzel konuşmacılar. Akşam geliyorum.. Teşekkürler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR