Şehir ve Medeniyet Çalıştayı sonuç raporu yayınlandı

Cihannüma Dayanışma ve İş Birliği Derneği'nin 2021 yılında alanında uzman isimleri bir araya getirip ortaya koyduğu Şehir ve Medeniyet Atölyesi'nin çıktılarının değerlendirildiği Şehir ve Medeniyet Çalıştayı Sonuç Raporu açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2022 19:15 GÜNCELLEME 15.10.2022 19:22 KÜLTÜR
Şehir ve Medeniyet Çalıştayı sonuç raporu yayınlandı
Şehir ve Medeniyet Çalıştayı sonuç raporu yayınlandı

Cihannüma Dayanışma ve İş  Birliği Derneği’nin  Selçuk  Üniversitesi  ve  Karatay  Belediyesi  ile  ortaklaşa düzenlediği Şehir ve Medeniyet Çalıştayı, 14 Mayıs 2022 tarihinde Konya’da gerçekleşti.

Açılış Konuşmaları, Arayış Oturumu, Tespit-Öneri Oturumu, Değerlendirme Oturumu ve Kapanış şeklinde beş ayrı bölümden oluşan Çalıştay bir gün sürdü.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 90 kişinin katkı sağladığı Çalıştayda başta üniversite ve akademi dünyasından ve belediyelerden olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, ilgili özel sektör temsilcileri yer aldı.

Şehir ve Medeniyet Çalıştayı sonuç raporunda şu ifadelere yer verildi;

Şehir ve Medeniyet Çalıştayı, çok geniş bir alanı kuşatan “şehir” ve “medeniyet” kavramlarının felsefî ve sosyal zemininin ortaya çıkarılmasını amaçlamıştı. Çalıştayla birlikte, ileride (kentsel dönüşüm, iskân, şehir estetiği, akıllı şehirler, sahipsiz sokak köpekleri, şehir müzeleri, yayalaştırma, Türk evi ve benzeri konularda) yapılması plânlanan dar kapsamlı ve tematik çalıştayların üzerine yükselebileceği bir zemin de oluştu. Ayrıca, Sonuç Raporunda bir kısmı genel sayılabilecek bir kısmı somut birtakım önerilere de yer verildi.

Şehir ve Medeniyet Çalıştayı sonuç raporunu okumak için tıklayınız

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR