Bayram Bilge Tokel'den yapımcı Mustafa Uslu'ya tepki

Sanatçı Bayram Bilge Tokel, kendisini hedef alan yapımcı Mustafa Uslu'ya tepki gösterdi. Tokel, ailesinin karşı çıkması ve Neşet Ertaş'ın vasiyetine rağmen filmini yapmanın ahlaki olmayacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2022 17:37 GÜNCELLEME 24.10.2022 17:37 KÜLTÜR
Bayram Bilge Tokel'den yapımcı Mustafa Uslu'ya tepki
Bayram Bilge Tokel'den yapımcı Mustafa Uslu'ya tepki

Neşet Ertaş'ın, "Anne-baba ayrı kardeşim" diye hitap ettiği Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi, müzisyen, yazar, şair Bayram Bilge Tokel, davalık olan film süreciyle ilgili yeni açıklama yaptı. 

Ayla ve Naim gibi filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu, Neşet Ertaş'ın hayatını filmleştirmek istemiş, Ertaş'ın ailesi ve Tokel bu projeye karşı çıkmıştı. Tokel, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Neşet Ertaş'ın hayatı boyunca böyle bir projeye sıcak bakmadığını belirtmişti. 

Neşet Ertaş.

Ertaş'ın, "Hayatımla ilgili bir film yapılmasını istemem" diyerek ailesine vasiyet bıraktığını anlatan Tokel, "Vasiyete hıyanet kimsenin hakkı değil. Büyük bir halk ozanının vasiyetini yok saymaya değer mi? Son sözü umarım hukuk söyleyecek" açıklamasını yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde, yapımcı Mustafa Uslu'nun bir YouTube programında kendisini hedef alan ifadeler kullandığını belirten Tokel, "Gerçekleri vicdanlara emanet etmek istiyorum" diyerek şu açıklamayı yaptı:

"Film yapımcısı kişinin şahsımla ilgili söylediklerinin tamamı yalan ve iftiradan ibarettir. Olay, geçen yılki açıklamamda da açıkça ifade ettiğim gibi aynen şöyle cereyan etmiştir: Hem bizzat kendisi arayarak, hem de filmi yönetecek olan sanatçı Özhan Eren’i devreye sokarak benimle görüşmek için rica minnet beni İstanbul’a davet etmiştir. THY’nin RUF8EG PNR No’lu aynı gün gidiş dönüşü olan 10 Nisan 2019 tarihli bileti kendisi aldırmış ve şirketin aracıyla havaalanından transferimi sağlamıştır. Üçlü görüşmede benim yazdığım Neşet Ertaş kitabını kendisinin ve senaryo ekibinin çok beğendiğini söyleyerek telif hakkını satın almak istemiştir. Ayrıca Kalan Müzik’ten Neşet Ertaş’ın eserlerinin telif hakkının kendisine devri karşılığında ne istenirse vermeye hazır olduğunu söylemiştir. Neşet Ertaş’ın Türkiye’ye gelmesindeki rolüm, kendisiyle yakınlığım ve hakkındaki çalışmalarım nedeniyle Usta’nın hayatında önemli bir yerimin olduğunu vurgulayarak filmde mutlaka benim de bizatihi oyuncu olarak rol almamın çok önemli olduğunu ısrarla belirtmiştir.

Sanatçı Bayram Bilge Tokel.

Bütün bu söylediklerime, çok sevilen Kara Tren türküsünün bestecisi ve benimle aynı gerekçelerle projede yer almaktan vaz geçen değerli sanatçı Özhan Eren de doğrudan şahittir. Gerçek böyle iken, benim görüşmek için iki üç kere ayağına geldiğimi ve hatta kendisiyle pazarlık yaptığımı söylemek yalancılığın ve ahlaksızlığın zirvesidir.

"NEŞET ERTAŞ'IN VE AİLESİNİN İSTEMEDİĞİ BU İŞİ YAPMAK AHLAKİ OLMAZ"

En başta, Neşet Ertaş’ın kendi filminin çekilmesini istemediğini, bunu gerek Bozkırın Tezenesi gerekse Garip belgeselinin çekim sürecinde çok kez ifade ettiğini, özellikle ailenin rızası olmadan bu işi yapmanın kesinlikle ahlaki olmayacağını sayısız kere ifade ettim. Bütün bunlara rağmen yine de bu konudaki son kararın ailesine ait olduğu düşüncesiyle aile adına Hüseyin Ertaş ile görüştüm ve ailesine vasiyetinin olduğunu öğrendim. Yapımcıyı ilk ve son kez telefonla kendim arayarak o andan itibaren benim için film konusunun kapandığını söyledim. Gerçek budur, gerisi kurgu, yalan ve iftiradır.

Neşet Ertaş - Bayram Bilge Tokel.

Kendisine dikte edildiği çok açık olan yalanları söyleme görevi dışında hangi sıfatla ve hangi yeteneğiyle programa katıldığı bilinmeyen Berat adındaki şahıs ve ayrıca moderatör rolündeki müfteri ile de aynı şekilde hukuk önünde hesaplaşacağım.

Neşet Ertaş’ın zirveye taşıdığı 'Türkü Bayrağı'nı gönüllerinde dalgalandıran halkımıza ve kamuoyuna saygıyla arz ederim."

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Adem 40 1 yıl önce Şikayet Et
    Vasiyet esastır... Gerisi herkesi aşar!
    Cevapla
  • Hakan 40 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk ozanı ise yaşatılması bence normal filmi de yapılacak türküsü de söylenecek
    Cevapla
  • pütürgeli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu film yapımcıları ahlaki olarak çok azı hariç yüksek mertebe ahlaksızdır.kibirleri ve egoları insani duruşun çok üzerindedir..vijdan merhamet saygı ahde vefa bilmezler..nereye hizmet ettikleri malumdur.işte o cenahın çocuklarıdırlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR