Mustafa Uslu, 'Ayla' filmi için 100 bin lira tazminat ödeyecek

AYLA filminin proje sahibi ve senaryo yazarı Yiğit Güralp, yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı davayı kazandı. Uslu, Güralp'e 100 bin lira tazminat ödeyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2023 17:53 GÜNCELLEME 06.01.2023 18:09 KÜLTÜR
Mustafa Uslu, 'Ayla' filmi için 100 bin lira tazminat ödeyecek
Mustafa Uslu, 'Ayla' filmi için 100 bin lira tazminat ödeyecek

Yiğit Güralp, Güney Kore’de “Koreli Kızım Ayla” belgeselini izledikten sonra “Ayla” isimli bir Film çekmek istedi ve 5 yıl yoğun bir çalışma yaptı.

Bir tanıdıkları, Güralp’in hazırladığı kısa filmi izinsiz şekilde Mustafa Uslu’ya izletti. Uslu da Güralp’i arayarak projeye yapımcı sıfatıyla talip olduğunu söyledi.

Taraflar arasında sözleşme imzalandığını belirten Güralp’in avukatları Murat Turhan ve Nihal Çavuş Bal, “Çıkan haberlerde, afişlerde ve filmin internet sitesinde müvekkilin ismine yer verilmemiştir” dedi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada; mahkeme, Uslu’nun 75 bin lira ek telif bedeli ile 25 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.  

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece ismini yazmamış diye, muhtemelen sözleşmede bu şart vardır. yazaydın bari, niye yazmıyon adamın ismini.
    Cevapla
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşme yapılmış diyor haberde. Öyleyse parada anlaşılmış ve ödenmiştir. İsmini yazmadığı için dava açmış hükmedilen ek telif ücreti ve tazminat o rakam.
    Cevapla
  • Akıllı adam 1 yıl önce Şikayet Et
    100 bin tl mi ? inanamıyorum. 100 milyon kazan 100 bin tl çaldığın projeye para öde. nasıl adalet. yüz bin tl para mı.
    Cevapla
  • Kapak 1 yıl önce Şikayet Et
    Çaldığı yok, anlasma yapmışlar, karşılığını da ödemiştir, ama ismini yazmayinca, başarının üstüne yatmış oluyor. Kismen çalıntı, onu da ödemiş, simdi herjes te ogrendi, duymayan kalmamıştır .
    Cevapla
  • fatih akman 1 yıl önce Şikayet Et
    ek telif diyor okuyun azıcık
    Cevapla
  • Halis Batmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan Mustafa bu aralar pek USLU durmuyor. Sonu kötü bu adamın
    Cevapla
  • Adalet? 1 yıl önce Şikayet Et
    100 bin lira para degil artik . En az milyon olması lazım. İnsanların emeklerine olan saygının bedeli bu olmamalı. Her zaman 100 binle kurtulunacaksa herkes oder cezayı daha ucuza getirir herseyi . Bu ceza değil ödül olmuş oluyor bu sekilde .
    Cevapla
  • Oyyyy 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi oku, kafanda kurma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR