Sri Lanka'daki yarışmada Bitlis'teki köyün fotoğrafı birinci oldu

Sri Lanka’da düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasında fotoğraf sanatçısı Muhammet Doğantemur tarafından çekilen Bitlis Hizan Uzuntaş köyü fotoğrafı birinci olarak altın madalya aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 19:44 GÜNCELLEME 25.01.2023 12:20 KÜLTÜR
Sri Lanka'daki yarışmada Bitlis'teki köyün fotoğrafı birinci oldu
Sri Lanka'daki yarışmada Bitlis'teki köyün fotoğrafı birinci oldu
  •  Haber7 - ÖZEL

Sri Lanka’da düzenlenen ve yaklaşık 16 bin fotoğrafın yarıştığı fotoğraf yarışmasında Türkiye'den bir fotoğraf birinci oldu. Bugün sonuçlanan uluslararası yarışmada Anadolu’da ilk köy yerleşim yeri olarak bilinen Bitlis Hizan Uzuntaş köyü fotoğrafı birinciliğe layık görüldü. Fotoğraf sanatçısı Muhammet Doğantemur tarafından çekilen fotoğraf altın madalya aldı.

"MEMLEKETİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIM"

Haber7'ye konuşan fotoğraf sanatçısı Muhammet Doğantemur, "Memleketimizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğim." ifadesinde bulundu.

Sri Lanka'daki yarışmanın Uluslararası Fotoğraf Sanatları Federasyonu (FIAP) onaylı olduğunu belirten Doğantemur, şunları söyledi:

"Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık bir yarışmaydı.Yarışma renkli, siyah beyaz, gezi ve doğa olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. 

Yarışmaya 'Gezi' kategorisinde katıldığım Bitlis Hizan Uzuntaş köyüne ait, 22 Ekim 2021 tarihinde çektiğim 'Köy' isimli fotoğrafım altın madalyaya layık görüldü."

HİZAN'IN TAŞ EVLERİ BÜYÜK İLGİ ÇEKİYOR

Zamana karşı direnen taş evlerin güzelliği; özellikle gezginlerin, doğa fotoğrafçılarının, belgeselcilerin ve gazetecilerin ilgisini çekiyor. Tarihi güzelliği ve görünümüyle eşsiz manzara sunan tarihi taş evler, görenleri hayran bırakıyor.

KAYNAK : Haber7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    İlim irfan merkezlerinden bir yer. Ondandır ki çok ulema ve evliya yetişmiş bu topraklarda. Şehre girince manevi havaya teneffüs ediyor insan.
    Cevapla
  • İbrahim Sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    KIZILELMA YA vRINCAYA DEK zincirlerin boynu kırılacak.sandıklar patlayacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    doğuanadoludaki köyleri bir çoğu bu görüntüye sahipti.Tabi galvaniz çatı kaplamaları kullanılmadan önce.
    Cevapla
  • Adcedost 1 yıl önce Şikayet Et
    Çeken fotoğrafçıyı tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim.Kadim şehir Bitlis gerçekten görülmeye değer manevî ve tarihi yerlere sahiptir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR